Čair (©Starsport)
Čair (©Starsport)

Čekajući travu, Čair dobio i novi mural: Kec u Nišu (FOTO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.07.24. | 15:55

Nikola Simić alias Dimitrije Mita Pantić ubuduće će poslednji ispraćati fudbalere na teren

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Dok se fudbaleri Radničkog u Bugarskoj pripremaju za novu sezonu u Mozzart Bet Superligi, mašine na Čairu uveliko rade na zameni travnate podloge. Prva faza radova je završena, dosadašnja trava je uklonjena, sledi postavljanje nove, hibridne podloge, ali, kada se budu vratili u svoj dom – to sasvim izvesno neće biti izvodljivo već za meč sa TSC-om u drugom kolu novog šampionata krajem ovog meseca – teren neće biti jedina novina koja će dočekati fudbalere niškog superligaša.

Izabrane vesti

Na zidovima na istočnoj tribini stadiona, pored kojih fudbaleri prolaze kada iz svlačionica izlaze na teren, osvanuo je novi mural, sa prepoznatljivom slikom i porukom. Antologijska scena iz kultnog filma „Tesna koža“, uzvik legnadarnog Nikole Simića u ulozi Dimitrija Mite Pantića: „Kec u Nišu“!

Ishod koji je njemu tada doneo 12 pogodaka na sportskoj prognozi, vremenom se odomaćio na južnoj tribini niškog stadiona – svaku pobedu Radničkog Meraklije proslavljaju upravo ovom parolom. Doduše, ne tako često u poslednje dve sezone: Radnički je prethodne imao osam, a u sezoni pre toga svega pet pobeda na po 19 prvenstvenih mečeva na domaćem terenu.

Možda je i to motivisalo navijače da, uz dozvolu uprave Radničkog, svoju kreativnost izraze na ovaj način i pokušaju dodatno da inspirišu fudbalere kluba koji im je u srcu...




tagovi

Radnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara