©Reuters
©Reuters

Što je sladak život na visokoj nozi: Ipsvič daje preko 40.000.000 za paket iz Čempionšipa

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 15:58

Povratnik u Premijer ligu preti da dva puta u roku od 72 časa obori klupski transfer rekord

Želeo je konje vrane po livadi razigrane, sat sa zlatnim lancem i salaše... ali nije mogao da ih ima. Konačno se Ipsvič vratio u najviši rang engleskog fudbala posle 22 godine i dobio novac kojim je postao pravi Vasa Ladački sezone u najavi. Nisu nikada Traktor Bojsi bili klub koji je mogao da se pohvali bog zna kakvim finansijskim mogućnostima, skromno su poslovali i pokušavali da sklope što pristojniji igrački kadar sa izuzetno ograničenim sredstvima. Sve se promenilo one noći kada je na Portman Roud stiglo saznanje da će se od avgusta igrati Premijer liga prvi put od 2002. godine, a početak letnjeg prelaznog roka doneo je i užurbanu aktivnost oličenu u mega transferima.

Do pre samo dva dana transfer rekord Ipsviča iznosio je 6.700.000 evra i bio star 24 godine, a onda je srušen otkupom ugovora Omarija Hačinsona iz Čelsija za 26.000.000 evra. Ne zaustavlja se tu drugoplasirani tim Čempionšipa iz prošle sezone, pošto je ponudio čak 41.800.000 evra (iliti 35.000.000 funti) za dvojac Hal Sitija Džejden Filodžin - Džejkob Grivs.

Izabrane vesti

Potpuno drugom pristupu od ustaljenog priklonili su se čelnici Ipsviča ovog leta. Nisu iskoristili mogućnost da kupuju oprobane igrače s premijerligaškim iskustvom, već mlade iz Čempionšipa, a upravo to pokazuju primeri 23-godišnjeg Grivsa i 22-godišnjeg Filodžina. Za levokrilnog napadača i štopera interesovali su se ranije Everton i Vest Hem, ali im je za razliku od Ipsviča cena bila odbijajuća.

Po rečima vlasnika Hala "Akuna Ilidžala može se zaključiti da klub neće praviti probleme mladim igračima da ostvare unosni transfer.

"Za mene nije kraj puta, ako se promeni po jedan igrač. Pogotovo ako želi da ode već duže vreme. Svakako ćemo stremiti da klub napravimo većim", rekao je Turčin.

Vredi istaći i da je Džejden Filodžin strelac 12 pogodaka u Čempionšipu, a da je u centar pažnje dospeo sredinom februara kada je dao spektakularan pogodak kojim je po mišljenju velikog broja ljubitelja fudbala zaslužio bar kandidaturu za Puškaš nagradu. O tome ste mogli da čitate i u tekstu našeg Marka Prelevića.



tagovi

IpsvičDžejden FilodžinLetnji prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara