Nikola Vučević (©FIBA Basketball)
Nikola Vučević (©FIBA Basketball)

Vučević i Simonović dovoljni za Kamerun, Crna Gora sa ovakvom igrom nema čemu da se nada

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 16:25

Vučević dabl-dablom obeležio meč, prodor Perija slomila otpor rivala

Natezali su se Crnogorci sa Brazilom i na kraju ipak morali da priznaju poraz, sada su posle rovovske borbe uspeli da savladaju Kamerun i obezbede plasman u polufinale kvalifikacija u Rigi. Izabranici Boška Radovića savladali su Kamerun rezultatom 70:66 (16:13, 13:19, 20:10, 21:24), ali je potpuno jasno da sa ovakvom igrom nemaju čemu da se nadaju. Dosta su se mučili protiv, objektivno, slabijeg rivala i nisu još pokazali nivo igre potreban za najviši domet, a to je plasman u Pariz.

Uprkos dobrim partijama tandemu tornjeva Vučević-Simonović, na kraju su se iz ostatka ekipe pojavili samo Luka Bogavac i Kendrik Peri i upravo oni su slomili duh afričke selekcije. Bek Studentskog Centra je trojkom na četiri minuta do kraja susreta odvojio Crnu Goru na tada opipljivih osam poena više (60:52) posle ozbiljnog pritiska Kamerunaca, da bi Nikola Vučević zatim ubacio jedno od dva slobodna bacanja, ali ni tada nije bilo gotovo.

Izabrane vesti

Džeremaja Hil je iz prodora načeo, da bi zatim Vilijams Naras trojkom potpuno vratio Kamerun u život na dva i po minuta do isteka vremena Crna Gora je bila na samo posed i po više. Radovićevi košarkaši ušli su u kontraritam koji ih je umalo doveo u veliki problem, no srećom po njih rival takođe ništa nije mogao da pogodi. Veliku šansu za dramu propustio je Naras kada je promašio dva vezana slobodna bacanja, jer je već u sledećem napad MVP Fajnal fora Lige šampiona Kendrik Peri iz prodora izvukao faul za dodatno slobodno bacanje koje je realizovao i sa velikih +7 (64:57) Kamerun je imao samo teoretske šanse da zakomplikuje život rivalu. U tome je samo donekle uspeo, mada su Crnogorci uspeli da iskontrolišu igru do kraja i završe posao.

Najefikasniji u crnogorskim redovima bio je Marko Simonović sa 18 poena za 24 minuta na parketu, uz šest skokova, te po dve asistencije i ukradene lopte. Nikola Vučević je uz 11 poena imao i 14 uhvaćenih lopti, te četiri proigravanja. Peri je uz 12 poena imao i pet asistencija, dok je Bogavac za 11 poena ispalio 12 lopti uz četiri pogotka, odnosno 3/10 sa distance. Kod Kamerunaca Fabijen Ateba je ubacio 14, a Brajs Bidijas 12 poena.

Crna Gora dalje ide sa drugog mesta, dok Brazil igra sa Kameruncima u četvrtak za potvrdu prve pozicije.



tagovi

košarkaška reprezentacija Crne GoreNikola VučevićMarko Simonovićkvalifikacije za Olimpijske igreKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara