Ivan Ilić (Mn press)
Ivan Ilić (Mn press)

Ilićeva će biti poslednja: Torino prihvatio Zenitovih 25.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 10:55

Ostaje da Srbin preseče hoće li u Sankt Peterburg u kojem ga čeka trogodišnji ugovor i godišnja plata manja od one koju je on zacrtao

Raspliće se sudbina Ivana Ilića. Pao je dogovor Torina i Zenita, odnosno italijanski klub je prihvatio 25.000.000 evra od ruskog velikana, 22.000.000 fiksno i 3.000.000 kroz potencijalne bonuse, javlja Tuttomercato. Međutim, transfer još nije kompletiran budući da je sada sve u rukama srpskog reprezentativca koji treba da preseče - hoće li u Sankt Peterburg i od početka rata, nimalo atraktivnu rusku ligu.

Ilića na severozapadu Rusije čeka trogodišnji ugovor i plata od 3.000.000 evra po sezoni, daleko manje nego što je on zacrtao. Nekadašnji fudbaler Verone je prema nedavnom pisanju torinskog Tuttosporta tražio od nebeskoplavih 5.000.000 godišnje jer je novac prevashodni motiv da Seriju A zameni ruskom elitom. Dakle, moraće i Zenit pa pojača ponudu, možda da ugovor učini rastućim, uključi bonuse. Tuttomercato javlja da će posao ili biti realizovan do kraja sedmice, ili propasti.

Izabrane vesti

Ako Ilić postane 11. Srbin u Zenitu, ako odluči da se pridruži Strahinji Erakoviću, biće to druga najveća prodaja u istoriji Torina. Rekorder je štoper Bremer čiji je transfer u Juventus klubu doneo 46.900.000 evra, dok bi se srpski fudbaler izjednačio sa Davideom Zapakostom (Čelsi leto 2017.) na drugom mestu liste najunosnijih izlaznih transfera. Za više od 20.000.000 evra, Bikovi su prodali još samo Nikolu Maksimovića Napoliju.

Dakle, gazda Urbano Kairo, aminovao je prodaju momka kojeg je Torino prošlog leta zvanično otkupio od Verone za 16.500.000 evra. I nije isključeno da će rukovodstvo kluba izvršiti pritisak na mladog Nišliju da napusti sever Italije kako bi se klupske finansije dodatno učvrstile.

Iza Ilića je sezona sa 33 nastupa, četiri gola i dve asistencije za Torino. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ga je prilično koristio na Evropskom prvenstvu gde je centaršutom u poslednjoj sekundi asistirao Luki Joviću za bod protiv Slovenije.


tagovi

Ivan IlićTorinoZenit Sankt PeterburgLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara