©Reuters
©Reuters

Kreće vulkan oko Kalafjorija, Arsenalova udica pali lampice po Evropi

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 14:11

Defanzivac Bolonje jedan je od najtraženijih igrača letnjeg prelaznog roka, Tobdžije prve poslale ponudu na Renato Dalaru

Oprostili su se fudbaleri Italije od šansi za evropsku krunu na teskoban način. Ne samo da su poraženi sa dva gola razlike, već su izabranici Lučana Spaletija potpuno nadigrani od Švajcarske u osmini finala kontinentalnog turnira, a svetla tačka među letargičnim Azurima bio je Rikardo Kalafjori. Nastupio je 22-godišnjak na sve tri utakmice u grupnoj fazi i načinom igre malo podsetio na slavne defanzivce iz prošlosti italijanskog fudbala. Ne samo da je povećao svoj međunarodni status, već je Kalafjori dodatno podstakao interesovanje brojnih klubova da krenu da obigravaju oko stadiona Bolonje i nasrću na čelnike tima koji će sledeće jeseni debitovati u Ligi šampiona.

U moru finansijski moćnih klubova, najkonretniji je Arsenal. Prema informacijama Korijere Delo Sporta i potvrda Đanluke Di Marcija, Tobžije su ponudile 47.000.000 evra na ime obeštećenja i tako stekle pol-poziciju u odnosu na Juventus, Pari Sen Žermen, Liverpul, Čelsi i Bajer Leverkuzen koji su takođe zainteresovani. Vredi istaći i da će Rosoblu dobiti tek 50 odsto novca od Kalafjorijeve prodaje, a da ostatak sleduje Bazelu iz kog je rođeni Rimljanin i stigao u Bolonju prošlog leta za obeštećenje od 4.000.000 evra i polovinu para od sledećeg transfera.

Izabrane vesti

Uprkos interesovanjima sa Parka Prinčeva, Stamdord Bridža, Baj Arene... Kalafjori je najbliži Emirejtsu, a Arsenalov sportski sektor na čelu sa trenerom Mikelom Artetom i njegovim stručnim štabom predstavili su momku rođenom 2002. godine "najintrigantniji projekat". Tekuća sedmica mogla bi da bude odlučujuća u zatvaranju kompletnog posla.

Bolonja je već neko vreme čekala konkretne predloge, činilo se da je Juventus najbliži, najduže je pokušavao da kupi Kalafjorija, a Tijago Mota je želeo da baš mladi štoper bude osnovni element u odbrambenoj konstrukciji Stare Dame za dugi niz godina. Sportski direktor Bolonje Đovani Sartori je u međuvremenu odbacio mogućnost izjavom "Mislim da neće otići u Juventus, možda na neko drugo tržište". Ima zahteve mnogih timova i ako stignu bitne cifre moraćemo da razmislimo o tome" govorio je nedavno Sartori. Sada je Arsenal isplivao u prvi plan, ali nema sumnje da će i ostali platežno sposobni obletati kao ajkule i pokušati da preduhitre vicešampiona Engleske.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024TransferiRikardo KalafjoriBolonjaArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara