Superliga kao turneja po Srbiji: Od 16 utakmica prva dva kola, samo pet stvarno “kod kuće”

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.07.24. | 08:35

Direktor lige Pivić će morati da izvodi vratolomije sa rasporedom dok se svi tereni ne završe

Ostalo je nešto više od dve nedelje do početka nove sezone Mozzart Bet Superlige, a kada kucne čas da lopta krene sa centra, navijači svih klubova će morati dobro da provere na koji stadion da krenu!

Sjajna je stvar što je krenula infrastrukturna revolucija u srpskom fudbalu, što se postavljaju novi tereni, hibridni i veštački, na više stadiona u Mozzart Bet Superligi i Prvoj ligi Srbije. I kada sve bude gotovo, gledaćemo domaći fudbal u novom odelu. Ali, činjenica je da se kasnilo sa početkom radova, kao i da će prikasniti sa završecima, pa će zbog toga start šampionata biti poprilično konfuzan.

Izabrane vesti

Direktor Superlige Aleksandar Pivić će iz kola u kolo morati da pravi “gimnastiku” sa domaćinstvima, odnosno mestima odigravanja utakmica, kao da rešava sudoku. Ovaj ovde može, ovaj ovde ne može, ovaj treći neka ide tamo...

U ovom momentu rade se tereni u Novom Sadu, Kruševcu, Nišu, Subotici, Lučanima, Novom Pazaru i Bačkoj Topoli. I osim TSC-ovog, nijedan neće biti gotov do početka sezone. To znači da svi ti klubovi moraju da igraju “kod kuće” negde drugo, a osim njih ionako ima klubova čiji stadioni ne ispunjavaju uslove za Mozzart Bet Superligu.

Od 16 utakmica prva dva kola, ispada da će samo na pet biti prava domaćinstva. Sve ostalo će biti uslužna.

Da krenemo redom – prvo kolo:

Crvena zvezda će dočekati Jedinstvo na svojoj “Marakani”.

Mladost iz Lučana je prijavila da će do završetka radova biti domaćin u Užicu, pa će tamo ugostiti OFK Beograd.

Stadion novajlije u ligi Tekstilca u Odžacima ne ispunjava uslove za elitu, pa će najverovatnije ovaj klub biti domaćin u Bačkoj Palanci. Taj stadion je prijavio, samo još da dobije dozvolu.

Novi Pazar radi teren, a ideja mu je da igra na svom Atletstkom stadionu, koji pokušava da sredi da ispuni sve uslove. Komisija za licenciranje će izaći da proveri da li tamo može da se igra.

Čukarički – Radnički Niš će se igrati na Banovom brdu, pošto Brđani nisu krenuli u renoviranje terena.

TSC – IMT će biti u Bačkoj Topoli, jer će domaćin do starta Superlige završiti sve radove.

Radnički Kragujevac – Železničar, neizvesna situacija. Kragujevčani su za Evropu prijavili Leskovac, a za Superligu – Milanovac, stadion Metalca. A, nije isključeno da na kraju i prvo kolo domaće lige zaigraju na – “Dubočici”. Ima i opcija broj tri: kako Kragujevačni postavljaju reflektore na svom “Čika Dači”, nadaju se da će ponovo dobiti dozvolu Izvršnog odbora FSS-a da ipak igraju u svojoj kući. Dakle – sve otvoreno.

Napredak – Partizan, takođe neizvesno. U Kruševcu se postavlja teren, tako da tamo nema ništa od fudbala u prvih nekoliko kola. Prava je pat situacija, jer ako Kragujevčani odu u Leskovac, onda je pitanje gde će Napredak. Opcija B za prvu rundu sa Partizanom je Loznica. Ako, pak, Radnički ode u Milanovac ili ostane na “Čika Dači”, onda će se Napredak i Partizan sresti u Leskovcu.

Konfuzno, zar ne?

Foto: FSSFoto: FSS

Idemo drugo kolo:

Jedinstvo – Partizan, verovatno Lazarevac. Na Ubu se uveliko radi na rekonstrukciji stadiona, postavljanju reflektora, ali dok se to ne završi, Jedinstvo neće dobiti dozvolu da igra kod kuće, a kao rezervnu opciju prijavilo je Lazarevac.

Železničar – Napredak igraće u Pančevu.

IMT – Radnički Kragujevac, neizvesno. Voždovac je uskratio domaćinstvo IMT-u na Krovu za narednu sezonu, pa ukoliko se tu nešto ne promeni, pitanje je gde će Traktoristi biti “kod kuće”.

Radnički Niš – TSC, najverovatnije Leskovac, zvuči realno zbog blizine, ali još nije sto odsto potvrđeno.

Spartak – Čukarički, najveće su šanse da bude Senta. Spartak je u prvi mah hteo da igra u Kući fudbala u Staroj Pazovi, ali izgleda da su se planovi promenili i da mu je Senta mnogo bliža, a ispunjava uslove za Superligu.

Vojvodina – Novi Pazar, prema ranijem dogovoru Novosađani će dok se ne završi njihov teren biti domaćini na TSC areni u Bačkoj Topoli. Tamo će dočekati i Ajaks na evropskoj sceni.

OFK Beograd – Tekstilac, od ranije se zna da će “romantičari” morati u Zaječar, mada taj stadion još nije dobio dozvolu za Superligu. Očekuje se da će se to rešiti do prvog kola.

Crvena zvezda – Mladost, na “Marakani”.

Sve kada se sabere, direktor lige Pivić će u prvih nekoliko kola imati delikatan zadatak da “delegira” gde će koji klub biti domaćin, ali makar će kada se sve završi srpski fudbal dobiti novo, mnogo lepše lice.

I da, još jedna stvar:

“Pošto su već krenula šuškanja, glasine, odmah da kažem: nema pomeranja početka prvenstva i nema odlaganja utakmica! Odnosno, moći će to do zahtevaju samo klubovi koji igraju Evropu, u skladu sa ranije utvrđenim pravilima”, naglasio je Pivić za Mozzart Sport.

Još 16 dana i krećemo. Prvi će na teren u petak Napredak – Partizan i Radnički Kragujevac – Železničar. Samo još da vidimo gde...

1. KOLO:

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO, Marakana

MLADOST - OFK BEOGRAD, Užice

TEKSTILAC – VOJVODINA, Bačka Palanka

NOVI PAZAR – SPARTAK, Atletski stadion u NP?

ČUKARIČKI – RADNIČKI NIŠ, Banovo brdo

TSC – IMT, Bačka Topola

RADNIČKI 1923 – ŽELEZNIČAR, Leskovac? Milanovac? Čika Dača?

NAPREDAK – PARTIZAN, Leskovac? Loznica?

2.KOLO:

JEDINSTVO – PARTIZAN, Lazarevac

ŽELEZNIČAR – NAPREDAK, Pančevo

IMT - RADNIČKI 1923, Neizvesno

RADNIČKI NIŠ – TSC, Leskovac?

SPARTAK – ČUKARIČKI, Senta

VOJVODINA - NOVI PAZAR, Bačka Topola

OFK BEOGRAD – TEKSTILAC, Zaječar

CRVENA ZVEZDA – MLADOST, Marakana



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara