Sterling Braun (©MN Press)
Sterling Braun (©MN Press)

Alba se oprostila od Brauna, sledeća stanica - Beograd

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.07.24. | 13:05

Američki plejmejker stiže u Partizan Mozzart Bet

Više ne postoji nijedna prepreka da Sterling Braun i zvanično postane košarkaš Partizan Mozzart Beta. Dosadašnji klub američkog plejmejkera, berlinska Alba, se preko zvaničnih kanala oprostila od jednog od svojih najboljih igrača iz prošle sezone tako da je samo pitanje trena kada će momak iz Ilinoja zadužiti crno-belu opremu.

Kako su Albatrosi naveli, Braun je iskoristio izlaznu klauzulu u svom dvogodišnjem ugovoru kako bi napustio poslednjeplasirani tim Evrolige iz prethodne takmičarske godine u kojoj je prosečno po meču beležio 11,2 poena uz 3,3 skoka i 2,4 asistencije.

Izabrane vesti

"Sterling je svojom požrtvovanošću i profesionalizmom pomogao ekipi da se bori do kraja. Zahvaljujemo mu na izdvojenom vremenu u Berlinu i želimo mu sve najbolje u budućnosti", rekao je sportski direktor Albe, Himar Ojeda.

Braun je pre dolaska u Evropu, od 2017. igrao u NBA ligi gde je nosio dresove Milvokija, Hjustona, Dalasa i Los Anđeles Lejkersa, a bio je deo i nekoliko timova u razvojnoj ligi.

Sem njega, Partizan treba da ozvaniči i dolaske Isaka Bonge, Marija Nakića, Arijana Lakića, Tajrika Džounsa i Ajzee Majka, dok su ugovore već potpisali Vanja Marinković, Frenk Entilikina i Gabrijel Lundberg.


tagovi

Sterling BraunKK PartizanKK Alba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara