Ljubiša Tumbaković (©MN Press)
Ljubiša Tumbaković (©MN Press)

Tumbaković: Žao mi je zbog rezultata, ali nisam nezadovoljan

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.10.20. | 23:22

„Razmišljamo o Škotima još od Osla“, kaže selektor Srbije

Čaša je polu puna posle meča u Istanbulu. Imala je Srbija pobedu u rukama, ali na kraju kući nosi samo bod (2:2).

Nije bilo ni dovoljno sreće da se hrabri napadi u finišu krunišu trećim pogotkom, za pobedu, ali selektor Ljubiša Tumbaković nije razočaran. Naprotiv. Ima dosta razloga za zadovoljstvo posle oktobarskih utakmica reprezentacije.

Izabrane vesti

Odigrali smo vrlo korektno prvo poluvreme, čak smo dobro počeli drugo, ali smo pali. Osnovni cilj je bio da napravimo pomak i da potvrdimo vrednosti iz utakmice sa Norveškom. Naš najvažniji cilj je vezan za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i ovo posle Osla je sve u pravcu priprema za ono što nas čeka u novembru. Žao mi je zbog rezultata, ali ekipa je pokazala da ima želju, borbenost, disciplinu i ne mogu da budem nezadovoljan“, ocenio je Tumbaković nakon meča sa Turskom.

Pleni ta pozitivna promena da na 2:2 u gostima, protiv jakog rivala, Srbija se ne zadovoljava bodom, već kidiše po sva tri.

Napadali smo na 2:2, nosila nas je želja, hteli smo pobedu. Ali, s druge strane, umorni smo. Igrali smo tri utakmice u devet dana“.

Finale baraža je pred vratima. Dok dlanom o dlan proći će tih manje od mesec dana do sudara sa Škotima.

Razmišljamo o utakmici sa Škotskom još od momenta kada smo saznali da ćemo igrati protiv njih. Ali, tek sada kada smo završili i ova dva meča počećemo ozbiljne pripreme, skauting rivala i sve ćemo učiniti da ostvarimo cilj. Jesu važne i utakmice Lige nacija posle toga, ali ovo što sledi 12. novembra je mnogo važnije“, podvukao je Ljubiša Tumbaković.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLjubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara