(©MN Press)
(©MN Press)

OCENE – SRBIJA: Koliko srca ima u grudima Strahinje Pavlovića? Srbijo, pokloni se kapitenu!

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.10.24. | 23:18

A koliko zicera treba Luki Joviću da postigne gol? Selektor Stojković kupio mir!

Izabrane vesti

Predrag RajkovićGolman
Mogao je možda da ostane i neocenjen da nije bilo tog penala. Toliko je dobro Srbija uštopovala Švajcarsku do tog momenta. Odbranio je udarac Emboloa sa bele tačke u 74. minutu i izrastao u jednoj od heroja. Ne želimo ni da pomislimo koliko bi se zakuvalo da su gosti tada smanjili zaostatak. U finišu meča dodatno ulio sigurnost celoj ekipi.
Ocena
8
Strahinja ErakovićVezni
On je ovom utakmicom zacementirao svoje mesto u štoperskom triju reprezentacije. Na momente čak i elegantan u intervencijama, malo se mučio samo u uvodnoj fazi meča, kada su Švajcarci navalili preko desne strane naše odbrane, ali kasnije gotovo besprekoran. Stigao i da centrira Luki Joviću za zicer priliku.
Ocena
7.5
Nikola MilenkovićOdbrana
Utakmicu je završio sa kapitenskom trakom oko ruke, a on to i jeste u odbrani Srbije. Lider i vođa, njena sigurnost. Odrani koja je položila još jedan ispit sa visokom ocenom. Znate koliki je čovek Embolo? E pa, uživo izgleda još krupniji nego na ekranu. Odbijao se od defanzivca Notingem Foresta kao od stene. Srećan rođendan, Bleki!
Ocena
7.5
Strahinja PavlovićOdbrana
Koliko srca u grudima ima ovaj momak? Može li se odigrati savršenije od ovoga? Njegova borbenost je zarazna, on je ta iskra koja pali i publiku. U odbrani besprekoran, ali svaki njegov izlet na protivničku polovinu doneo je nešto kapitalno za Srbiju. Da li korner, prvi u seriji od nekoliko uzastopnih kada smo prvi put pripretili, da li žuti karton Elvedija, da li prekršaj iz kojeg smo postigli vodeći gol. Bila je to izgubljena lopta na, pazite sad – desnom krilu – a onda se niotkuda stvorio Kalaba iznudio prekršaj iz kojeg će Srbija doći do vođstva. Najbolji igrač utakmice!
Ocena
8.5
Kosta NedeljkovićOdbrana
(do 73. minuta) Patio je, baš je patio u uvodnoj fazi utakmice. Švajcarci nisu čak ni duplirali, nego triplirali po svom levom napadačkom boku sa Rodrigezom, Ebišerom i Endojeom, pukla nam je odbrana nekoliko puta po toj strani. Kasnije se konsolidovao, imao sasvim solidan period igre, ali je skrivljen penal zaokružio sliku ipak ne toliko ubedljivog izdanja.
Ocena
6
Nemanja MaksimovićVezni
Nije Granit Džaka imao ono što se zove striktna markacija, pustili su ga naši fudbaleri da kreira iz poslednje linije gostiju, na nekih 40-50 metara od našeg gola, ali tu mu je Makismović postavio granicu i njemu ide dobar deo zasluga za to što se najbolji fudbaler Švajcarske nije razmahao. Već po navici pretrčao kilometre, povremeno kao faktor iznenađenja izlazio u visoki presing i uspebao zbuni protivničke fudbalere iz poslednje linije. Odličlna partija vojnika ove reprezentacije.
Ocena
7.5
Marko GrujićVezni
(do 46. minuta) Faktor stabilnosti u veznom redu Srbije. Iako ga je malo ko najavio u projektovanoj startnpoj postavi Srbije, bio je pun pogodak selektora Stojkovića. Igrao bez rizika, ali i bez grešaka, pomogao Maksimoviću da se Džaka „pripitomi“. Pretpostavka je da je zbog povrede ostao u svlačionici na poluvremenu.
Ocena
7
Veljko BirmančevićVezni
(do 88. minuta) Energetska bomba. On je fudbaler izrazito ofanzivnih karakteristika i to je pokazao početak ove utakmice kada je i on bklago patio u odbrani, ali je u drugom poluvremenu i u tom segmentu popravio utisak. Koliko je samo trave sa leskovačkog stadiona ostalo na njegovim kolenima posle bezbroj uklizavanja. Bilo je pregršt centaršuteva u prvom poluvremenu iz kojih Srbija nije izvukla nikakav benefit.
Ocena
7
Lazar SamardžićVezni
Sve stabilniji kao reprezenativac Srbije. Na startu utakmice preopterećen defanzivnim zadacima kao ispomoć Kosti Nedeljkoviću, nije se baš naigrao fudbala, ali je iz njegovog centaršuta Srbija došla do prednosti u idealnom trenutku. Od njega – dosta. Šteta zbog one prilike u durgom poluvremenu kada je baš požurio i šutirao preko gola.
Ocena
7
Saša LukićVezni
(do 53. minuta) Rastao kao i ekipa. Posle neubedljivog starta bilo ga je sve više u igri, ali taman kada se razigrao i stekao sigurnost, doživeo je peh i morao da napusti igru.
Ocena
6.5
Aleksandar MitrovićNapad
(do 74. minuta) Malo je pretenciozno njega nazivati „povratnikom“ u nacionalni tim posle samo jednog propuštenog okupljanja, ali ponovićemo ono što smo napisali i u najavi utakmice – mnogo nam je nedostajao. Kapitenu, dobro došao kući! U tvoju reprezentaciju, ali i među golgetere. Onoliko koliko je on čekao na pogodak na takmičarskim mečevima, toliko je i Srbija čekala na pobedu. Godinu dana - od Crne Gore. Čak i u prvom poluvremenu, kada nije imao kontakte sa loptom u protivniočkom kaznenom prostoru, uradio je toliko korisnih stvari u polju, jednim potezom bi izbacivao naše krilne bekove u brisan prostor. A njegov pogodak prepričavaće se i pamtiti. Poslednjim atomom snage stigao je loptu koju su svi već videli u autu, a onda majstorijom savladao Kobela. Upamtiće ga dobro Švajcarci, dao im je po gol u sva tri prethodna okršaja.
Ocena
8.5
Luka JovićNapad
(od 46. minuta) Koliko njemu zicera treba da postigne gol? Onaj protiv Španije je neponovljiv, ali i večeras je imao dve prilike iz kojih je teže promašiti. Jeste nadmudrio Akanđija i nosio ga na leđima, ali prišao je sa loptom previše blizu Kobelu, koji je mu je skratio ugao, a kao pobednik izašao i iz druge situacije, kada je Jović tukao glavom iz blizine. Neće ga, baš ga neće!
Ocena
5.5
Saša ZdjelarVezni
(od 53. minuta) Verovatno za njega nije bila planirana ovolika minutaža, ali je svoje vreme na terenu odradio onako kako on to zna – ratnički. Njegova duga lopta prethodila je Mitrovićevom golu, nekoliko puta je visokim presingom naterao protivničku odbranu na grešku, kao ono kada je Samardžić šutirao preko gola.
Ocena
7
Jan Karlo SimićOdbrana
(od 74. minuta) - Odlično on koristi svoje minute. Kako onomad protiv Špoanije, tako i večeras, kada je zamenio uzdrmanog Nedeljkovića i zatvorio desnu stranu u završnici utakmice.
Ocena
-
Andrija MaksimovićVezni
(od 74. minuta) Obećano od selektora i – ispunjeno. Doduše, ne u startnoj postavi kako su mnogi očekivali, ali možda i pametna odluka. Piksi ga nije bacio u vatru, ali je svim svojim izjavama i postupcima prethodnih dana pokazao koliko veruje „srpskom Mesiju“. Sa petnaestak minuta na terenu, Srbija je večeras dobila reprezentativca za narednih petnaestak godina.
Ocena
-
Nikola ČumićVezni
(od 88. mkinuta) Pamtiće i on Leskovac i Švajcarsku, još jedan debitant u našem timu, klratko na terenu za konkretniju ocenu.
Ocena
-
Dragan StojkovićTrener
Hvatali smo se za glavu tokom prvih dvadesetak minuta, pitali se da li previše reprektujemo Švajcarce, tako što smo stali u srednji blok i potpuno im prepustili posed, ali kako je vreme prolazilo Srbija je preuzimala dominaciju. Gol smo dali iz prekida pred sam odlazak na odmor, ali smo pre toga već zagospodarili terenom, dok je u nastavku to bila možda i najbolja Srbija još od Lisabona. Tačno je, bilo je dobrih partija u prošlom ciklusu Lige nacija, ali ipak je ovo „A“ divizija. Obrana je još jednom bila na visini zadatka, a proradio je i napad - postigli smo više golova na ovoj utakmici nego na pet prethodnih zajedno. Šta god da bude za tri dana u Kordobi, Piksi je kupio mir. Makar do novembra.
Ocena
8



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacijaDragan Stojković PiksiAleksandar MitrovićPredrag RajkovićStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara