Tižani Rejnders (©Reuters)
Tižani Rejnders (©Reuters)

Očinski savet: Sine, odbij Barsu, za tebe je Milan! Nisi kao Buskets, propašćeš tamo

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 02:34

Kako se Tižani Rejnders zahvalio katalonskom klubu i završio na San Siru...

Opterećena finansijama, sa omčom oko vrata, Barselona je u leto pre nešto jače od godinu dana morala da pravi rezove. Više nije bilo povlastica, ko ne može da doprinese i igra na vrhunskom nivou – mora da ode. Plate su morale da se smanje, igrači da se uklope u različite opsege i za Serhija Busketsa u katalonskom klubu nije bilo mesta.

Barselona se bacila u potragu za vezistom, nekoliko imena bilo je na spisku Ćavija Ernandesa, a privrhu je bio Tižani Rejnders. Nije sve ostalo na pukom raspitivanju, ušla je u konkretne pregovore sa zastupnicima tadašnjeg igrača AZ Alkmara i ostala praznih šaka. Najbitniju ulogu odigrao je njegov otac Martin.

Izabrane vesti

Malo ko bi odbio Barselonu, ali Tižani Rejnders jeste. Na nagovor oca. Prihvatio je savet, zahvalio se Barseloni i istog leta potpisao za Milan.

„Savetovao sam sina da ne ide u Barselonu, da je odbije, jer bi tamo bio rezerva. Postojao je rizik da ne uspe, kao i mnogi drugi“, rekao je Martin Rejnders i otkrio angegdotu vezanu za Deka:

„Bilo je i interesovanja engleskih klubova, ali sam sa njima razgovarao samo preko posrednika. Sa Dekom sam pričao kako bih proverio da li je to zaista on“.

Martin Rejnders se uverio da to jeste Deko, da je Barselona zaista zagrizla, međutim, mišljenje nije promenio. Sin ga je poslušao, otišao na San Siro u transferu vrednom 19.000.000 evra i postao standardan.

„Zadovoljni smo bili što se Barselona interesovala, tražila je zamenu za Busketsa. Odmah sam sinu rekao: 'Nisi takav tip igrača, nemaš te karakteristike'. I pre nego što bi shvatio, završio bi na klupi i postao još jedan igrač koji je propao u inostranstvu. U Milanu, međutim, igra i starter je, postao je nezamenjiv. Ima jedinstvene karakteristike, dopada se Fonseki i nalazi se u centru klupskog projekta“, poručio je Martin Rejnders.


tagovi

Tidžani RejndersMilanBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara