Dušan Nikolić (© Alterna SPVB/M.Pichon)
Dušan Nikolić (© Alterna SPVB/M.Pichon)

Inostrana razglednica: Nikolić i Ivović nastavili dominaciju nad rivalima

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 11:52

Francuski Poatje i dalje ne zna za poraz

Dušan Nikolić i Marko Ivović nastavili da predvode saigrače do novih pobeda u Francuskoj i Rusiji.

Poatje ne planira da stane! Prošle sezone zauzeo je tek 11. poziciju u nacionalnom šampionatu Francuske, a u aktuelnoj je rešen da možda i osvoji titulu. Maksimalan učinak zadržao je i posle trećeg kola. Pred favoriozovanim protivnikom pao je i Sen Nazer - 3:0 (25:21, 25:23, 25:22), uz još jednu efikasnu partiju glavnih uzdanica.

Izabrane vesti

Nastavila je četa iz Nove Akvitanije da postavlja standarde. Lako je i izabranicima Danijela Levisa da igraju kada u sastavu obično i imaju raspoloženi tandem. Razlika u odnosu na prethodne mečeve je da su Dušan Nikolić i Ervin Engapet imali podršku u napadu. Srpsko-francuski duo ostvario je identičan učinak od po 11 poena.

Nepisano pravilo do sada je bilo da je nagrada za najkorisnijeg igrača i pripadala potencijalnom reprezentativcu naše države. Došlo je u međuvremenu do male promene, pošto je ubitačni duet dobio pojačanje u liku Tiboa Torala. Primač servisa je utakmicu završio sa 13 poena (napad 19-12, 1 blok, 16 prijema). Na kraju je zasluženo i zasenio glavne zvezde, pa je MVP nagrada završila u njegovim rukama.

Seriju fantastičnih rezultata nastavio je i Marko Ivović u Rusiji. Očigledno je Lokomotiva brzo prebolela poraz na premijeri. Vezala je i peti trijumf u nizu, pošto je u šestom kolu ubedljivo savladala Fakel - 3:0 (25:14, 25:22, 25:18). Gotovo standardna karika nacionalnog tima je tokom tri seta pokazala da se nalazi u odličnoj formi. Bio je Ljižanin najefikasniji sa 13 poena, uz dobru realizaciju napada (17-9), igru u bloku (4) i doprinos na prijemu (13).

S druge strane, Orlovi su u Italiji odmarali. Kako su Dragan Stanković i Dušan Petković kao članovi Modene i Gratocoline imali minimalne šanse za iznenađenje, sa klupe su i odgledali poraze od Peruđe - 0:3 (23:25, 19:25, 21:25) i Verone (19:25, 23:25, 15:25).


tagovi

Dušan NikolićErvin EngapetOK PoatjeMarko Ivović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara