Zagreb dovodi Mateju Dodića

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 13:34

Desno krilo Metaloplastike na meti hrvatskog šampiona, saznaje Mozzart Sport

Jedan Dodić, Stefan, igrao je za Zagreb u sezoni 2022/2023, a drugi Vranjanac (nije u srodstvu sa srednjim bekom Vojvodine), Mateja, od juna naredne godine trebalo bi da obuče dres Zagreba. Kako saznaje Mozzart Sport, hrvatski šampion je zainteresovan da dovede desno krilo Metaloplastike. Kontakti su uspostavljeni, a posao je blizu realizacije, pa bi uskoro moglo da dođe i do potpisivanje saradnje.

Dodić ostaje u Šapcu do kraja sezone, u junu mu ističe četvorogodišnji ugovor sa vicešampionom Srbije koji je potpisao 2021. i nema nikakve smetnje da se pridruži Milošu Kosu u taboru najboljeg tima na Balkanu, redovnog učesnika Lige šampiona. Ove sezone boje jedinog prvaka Hrvatske brani još jedan Srbin, desni bek Mihajlo Radojković.

Izabrane vesti

Mateja je deo najbolje generacije srpskog rukometa u poslednjih desetak godina koja je pre dve godine bila bronzana na juniorskom Evroskom prvenstvu u Portugaliji. Pretprošlog leta, igrači rođeni 2002. i 2003 godine, bili su četvrti na svetu pod vođstvom Đorđa Teodorovića u Berlinu. Tu generacija koja korača i u najboljem timu predvodili su Stefan Dodić, Miloš Kos, Nikola Zečević i Luka Rogan, koji već imaju iskustva u A selekciji. Levoruki igrač Metaloplastike je pozivan ranije u tabor Orlova, a u prethodnom periodu nije bio u planovima selektora Borisa Rojevića.

Zagreb je prošlog leta ostao bez dvojice desnih krila, veterana Ivana Čupića, koji je sada pomoćnik Andriji Nikoliću i Zlatka Horvata, a prva opcija na toj poziciji u novoj sezoni je Filip Glavaš, a tu su još Paolo Kraljević i mladi Petar Šprem.

19.00: (1,07) Nant (16,0) San Rafael (11,0)

Mateja je proglašen za najboljeg sportistu Šapca u 2023. godini. Sa Metaloplastkom je osvojio Kup Srbije i Superkup 2022. Ponikao je u GRK Mladost iz Vranja, a igrao je i za leskovački Meteor. Godinama je jedan od najboljih krilnih igrača u Super rukometnoj ligi Srbije. Očigledno je vreme da desno krilo rođeno 2003. godine napravi veći stepenik u karijeri, a to će izvesno da bude Zagreb.

Metaloplastika je ove sezone loše počela sezonu, ima tri poraza u pet kola, a za vikend Šapčani kreću takmičenje u drugom kolu EHF kupa, a rival je slovenačka Krka.


tagovi

Mateja DodićMetaloplastikaRK Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara