(©fss)
(©fss)

Radujko: Javašluk i neodgovornost, loše stanje terena pokvarilo utisak

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 12:58

“Nije država gradila stadione i terene da bi ih neko neodgovorno koristio”, kaže novi generalni sekretar FSS

Veliku pobedu ostvarila je reprezentacija Srbije u subotu veče protiv Švajcarske (2:0), ali se kao “čaša žuči” posle utakmice pominjalo loše stanje terena na stadionu u Leskovcu.

Švajcarci su pričali posle utakmice da na lošijem terenu dugo nisu igrali, a i selektor Stojković je priznao da “zeleni tepih” nije bio u najsrećnijem stanju.

Izabrane vesti

Stanje podloge je iznerviralo i novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Branka Radujka, koji se na tu temu osvrnuo u izjavi za sajt FSS-a.

“Čestitam igračima i stručnom štabu reprezentacije Srbije na izuzetnoj borbi i zasluženoj pobedi nad Švajcarskom, koju smo svi dugo iščekivali. Takođe, želim da se zahvalim našim navijačima, medijima, bivšim reprezentativcima, kao i državnom rukovodstvu i svima koji su nesebično pružili podršku našoj reprezentaciji sinoć u Leskovcu. Činjenica je da je utisak posle tako velike pobede donekle pokvarilo loše stanje terena, za koje Fudbalski savez Srbije preuzima odgovornost”, počeo je Radujko.

I nastavio vrlo žestoko:

“Reč je o posledici neadekvatnog održavanja u prethodnom periodu, a propusti koje smo zatekli, poput ovog sa terenom u Leskovcu, su jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti. Nije država gradila stadione i terene da bi ih neko neodgovorno koristio. Oni su vrednost za buduća vremena i tako ćemo se prema njima odnositi. Uveren sam da ćemo to veoma brzo da promenimo, i da uspostavimo najviše standarde u svim segmentima, uključujući i stanje fudbalskih terena. To je i naša obaveza koju ćemo da preuzmemo sa punom ozbiljnošću, vrednim radom i konkretnim rezultatima”.

Imao je gensek FSS-a i obećanje za igrače i navijače.

“U skladu sa tim, za utakmicu protiv Danske, u novembru, teren na stadionu Dubočica u Leskovcu biće u znatno boljem stanju. To će pokazati da u FSS menjamo stvari na bolje”, podvukao je Branko Radujko.


tagovi

Branko RadujkoFudbalski savez Srbijefudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara