Bogdan Mirčetić u duelu sa Piterom Olajinkom (MN Press)
Bogdan Mirčetić u duelu sa Piterom Olajinkom (MN Press)

Radnički doveo Grka iz Olimpijakosa! Ali je izgubio Mirčetića i Šerbečića

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 17:24

Povrede bitnih igrača u taboru Kragujevčana

Izgubio je Radnički utakmicu i bodove u Novom Pazaru, ali je na određeni period izgubio i bitne igrače što bi mogla da bude još veća šteta.

Za oštru utakmicu u Novom Pazaru su ceh platili mladi Bogdan Mirčetić i iskusni Besim Šerbečić.

Izabrane vesti

Mirčetić se povredio u duelu sa domaćim vezistom Vladanom Vidakovićem (bez pokazanog kartona) i u Kragujevcu se upalio alarm. Talentovani vezista je otkrovenje početka sezone u domaćem prvenstvu, postigao je četiri gola, sjajno igrao i kroz nekoliko utakmica se nametnuo kao novi pogodak sportskog sektora Kragujevčana. Ali, sada će morati na pauzu. U pitanju je povreda medijalnog ligamenta koja zahteva pauzu od minimum četiri nedelje. I to je čak dobra vest jer je postojala bojazan da su oštećeni i unutrašnji ligamenti, ali su detaljni pregledi i snimci pokazali da će Mirčetić odsustvovati oko mesec dana.

Talentovani ofanzivac nije jedina “žrtva” kragujevačkog gostovanja u Novom Pazaru. Zbog povrede je teren u finišu meča napustio i iskusni štoper Besim Šerbečić. Defanzivac iz BiH je povredio Ahilovu tetivu. Na njegovu sreću, nije u pitanju pucanje tetive, ali ga očekuje pauza od oko dva meseca i ne treba ga očekivati na terenu do kraja godine.

Dobra vest za šumadijski klub je da je stiglo još jedno pojačanje. Ugovor sa Radničkim je potpisao Anastasios Tselios.

Došao je kao slobodan igrač posle isteka ugovora u Olimpijakosu. Skauting služba Radničkog je procenila da je reč o potencijalu koji vredi probati i dati mu šansu jer su iz Grčke stigle dobre preporuke. Ponikao je u PAOK-u gde je važio za čudo od deteta i Olimpijakos ga je 2019. “ukrao” velikom rivalu. Igrao je za mladi i B tim crveno-belih, debitovao i za najjači sastav u Kupu Grčke, ali klub iz Pireja nije baš poznat po davanju šanse mladim igračima i pustili su ga da ode nakon isteka ugovora.

Tselios ima 21 godinu, bolje se služi desnom nogom i pokriva pozicije krila i polušpica. U odsustvu Mirčetića i već duže povređenog Vidosavljevića, mogao bi da predstavlja značajan dodatak za tim Feđe Dudića.


tagovi

Bogdan Mirčetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara