Partizanov talisman – Mateja Stjepanović

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 17:30

Može li mladi vezista da se izbori za šansu kod novog trenera Miloševića?

 Hronično trusno tlo u Humskoj poslednjih nekoliko godina, donekle se smirilo trijumfom nad lučanskom Mladošću i promocijom Save Miloševića na mesto šefa stručnog štaba. Giganta iz Humske tek očekuje promena rukovodstva i sednica Skupštine kluba 11. oktobra.

Moći će navijači Partizana, bar do tog značajnog datuma polovinom oktobra, da skrenu pogled na terenu i bave se radom Sava Miloševića i ekspolatacijom kvaliteta tima koji ih je od jula mnogo puta razočarao. Već ste čitali da nekada sjajnog golgetera čekaju vrlo važni zadaci u misiji oživljavanja nekih lepših vremena. Veruje se da će Milošević podići nivo adrenalina Bibrasu Nathu, pronaći novog Sejdubu Sumu i možda iskoristiti još neke resurse koji su mu na raspolaganju.

Izabrane vesti

Partizanovi navijači su vrlo osetljivi na decu kluba i možda veruju da bi pod Miloševićevom ingerencijom mogao neko od dečaka stasalih u Zemunelu da napravi iskorak. Kao što je to uradio Filip Stevanović tokom prethodnog boravka legendarnog napadača, mada je član Mančester Sitija bio talenat van serije. Kakav se ne viđa svaki dan.

Naredni meseci mogli bi, primera radi, da budu ključni za igrački razvoj veziste rođenog 2004. godine Mateje Stjepanovića. Momak iz Sremčice, sa zavidinim stažom u omladinskim reprezentativnim selekcijama, dugo je prisutan u prvom timu Partizana. Čak se verovalo da će Stjepanović napraviti ozbiljan igrački bum posle decmebra 2022. godine, kada je spletom okolnosti dobio šansu 171. večitom derbiju od strane Igora Duljaja. Bio je taktički pogodak mladog stručnjaka, posebno što se na drugoj strani nadmetao sa Hvanom i Gelorom Kangom.

Partizanova konkurentnost u borbi za titulu, sigurno je uticala da Igor Duljaj u mladom vezisti ne vidi konačno rešenje. Oslanjao se na starije igrače i strance, mada je Stjepanović ulazio u igru kada je bilo vruće. Na gostovanjima Crvenoj zvezdi.

Ove sezone Mateja Stjepanović je skupio svega 101 minuta u Mozzart Bet Superligi, na četiri meča kada je ulazio kao rezerva. Skrenuo je pažnju na sebe u finišu meča sa Napretkom, kada je pasom između linija Napretkove linije proigrao Natha i uticao da Matues Saldanja donese crno-belima pobedu.

Opet se očekivao igrački bum, ali se Aleksandar Stanojević s obzirom na problematične rezultate odlučio da ponovo u etar gurne iskusniju gardu. Većina trenera bi se držala takvog stava... Teško je na malom uzorku oceniti trenutnu formu i potencijal Mateje Stjepanovića, i da li bi više doprinosio od, primera radi, Kovača ili Ovusua.

Ali za sada je mladi vezista neka vrsta Partizanovog talismana. Kada god je dobio šansu Parni Valjak je slavio. Sve je počelo od pomenutog meča sa Napretkom, kada je u poslednjih 19 minuta dobio priliku u trenucima grčevite borbe za pobedu. Upisao je još 16  minuta u sigurnom trijumfu nad Jedinstvom, potom još 32,  četvrtog  avgusta kada je Partizan pobedio Železničar iz Pančeva (2:0).

Iskra u očima beogradskog dečaka pojavila se u Lučanima, kada mu je u 63. minutu Branko Vukašinović dao šansu. Posao je odradio pristojno, svestan da su pred njim ključni dani karijere i boravka u matičnom klubu.

Savo Milošević će imati vremena da ga pogleda, ostalo je na njemu.



tagovi

Mateja StjepanovićIgor DuljajSavo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara