(©Reuters)
(©Reuters)

Skromnost, šta je to? Osimen nikad čuo: Vredim više od 100.000.000! Malo je igrača kao ja

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 17:28

Usta moja hvalite me…

Pohlepan je Aurelio de Laurentis, zbog gramzivosti su mu propadali veliki transferi. Poslednji u nizu – Viktora Osimena. Licitiralo se hoće li u Čelsi ili Al Ahli, želeo je prvi čovek Napolija da izvuče što više novca, a na kraju nije dobio ništa. Nigerijac je završio u Galatasaraju, otišao je na jednogodišnju pozajmicu i turski klub je preuzeo njegovu platu na sebe.

Armija navijača dočekala je Viktora Osimena na raskršću kontinenata, atmosfera na Bosforu dostigla je tačku usijanja zbog dolaska tržišno najskupljeg igrača u turski fudbal, a Nigerijcu se malo pomutio razum. Zaboravio je šta su to skromnost i poniznost, kao da nikada nije ni čuo da tako nešto postoji.

Izabrane vesti

Poleteo je i ispalio kao iz topa da vredi preko 100.000.000 evra. Usta moja hvalite me…

“Vredim više od 100.000.000 evra! Malo je igrača na svetu poput mene, onih koji su postigli ovakve uspehe i rezultate. Ali, i onih koji imaju moje karakteristike, moj kvalitet. Svestan sam doprinosa koji dajem, šta mogu da uradim, čak i u privatnom životu. Neka svako misli šta hoće. Neko kaže da vredim 15.000.000 evra, drugi 100.000.000, 120.000.000 ili150.000.000. Svako ima različito mišljenje”, rekao je Viktor Osimen.

Obasuo je sebe pohvalama – kad već to u skorije vreme nije neko drugi – a zatim u superlativima govorio o gradu i navijačima. Izgleda da mu je sve potaman.

“Istanbul je neverovatan, veoma veliki grad. Nisam to znao. Najvažnija stvar u njemu je Galatasaraj. Navijači su ti koji ovaj grad čine sjajnim. Kada sam kročio prvi put na teren, počeli su da mi skandiraju ime, da mi aplaudiraju. Fantastičan osećaj. Za mene i moju porodicu, ali i moje prijatelje, ovo je definitivno jedan od najlepših gradova na svetu i u njemu se osećam kao kod kuće”.

Priređen mu je neverovatan doček po sletanju u Istanbul, promocija za pamćenje, a doživeo je već u prvim sedmicama boravka u klubu da oseti kako je to slaviti u derbiju protiv Fenerbahčea.

“Ono što smo videli pre derbija nije bilo normalno. Veoma visok nivo adrenalina i strasti. Istanbulski derbi spada među najteže i najveće na svetu, bio sam optimističan pre utakmice, zaista smo želeli ta tri boda”, poručio je Viktor Osimen i otkrio da je Dris Mertens umnogome uticao da odabere Galatasaraj, te da mu je u Istanbulu od velike pomoći:

“Gledao sam neke utakmice Galatasaraja zbog Mertensa, on mi se kao osoba jako dopada. Trebalo bi mi mnogo vremena da buih ga opisao. Zajedno provodimo dosta vremena, on i njegova porodica su mi dosta pomogli, od velikog su mi značaja. Baš su mi bili dragoceni pre dolaska u Galatasaraj. Mislim da ću naučiti dosta od njega. Isto važi i za Batšuajija, kao i Ikardija. On je legenda”.



tagovi

Viktor OsimenGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara