Adem Ljajić (©MN Press)
Adem Ljajić (©MN Press)

Krtolica o Ademu Ljajiću: Od njega zavisi igra Novog Pazara, utakmicu okreće jednim potezom

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.10.24. | 16:04

„Sećam se da smo prošle sezone izgubili u Novom Pazaru, pa kasnije slavili na našem stadionu. Oni imaju jednog sjajnog pojedinca oko koga se sve vrti. On nije igrač malih karakteristika, već enormnih i može da okrene utakmicu jednim potezom“, pričao je Krtolica o bivšem reprezentativcu Srbije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle jednog od najzanimljivijih mečeva viđenih u Mozzart Bet Superligi godinama u nazad, fudbaleri Vojvodine moraju brzo da ostave iza sebe remi sa niškim Radničkim, jer ih već u sredu očekuje zaostali meč drugog kola – protiv Novog Pazara.

Izabrane vesti

Pazarci na Karađorđe dolaze puni samopouzdanja, posle pobede nad Radničkim 1923. Sa druge strane, Novosađani su još uvek pod utiskom rolerkostera koji su prošli u nedelju. Upravo sa osvrtom na taj susret i Nemanja Krtolica je započeo konferenciju za medije.

„Prvo moram da pohvalim sve koji su došli na utakmicu i pružili nam podršku tokom 90 minuta sa Radničkim. Kada bih podršku morao da ocenim od 1 do 5, rekao bih – 10. Meč je završen rezultatom 3:3, a ono čime sam zadovoljan jeste što nijedan član ekipe ne daje manje od svog maksimuma. Želja i borbenost su na visokom nivou, i težimo ka tome da stvorimo tim koji ne mari ni za bol ni za patnju, već uvek zajedno ide na pobedu. Očekivanja su i sada da pobedimo, nemamo drugi cilj osim da dobijemo utakmicu“, istakao je trener Lala i nadovezao se na situaciju viđenu u prethodnom meču sa Nišlijama:

„Bilo je polemike zašto, kada je izašao Bamidele, nije ušao Depu. Odgovor je jednostavan – tada je rezultat bio 1:0 za nas. Debi Ranđelovića bi zbog bonusa bio mnogo komplikovaniji i zato smo morali to tako da izvedemo. Probali smo da dobijemo dubinu, a ako nešto krene po zlu, kao što jeste, onda imamo opciju da promenimo. To je bila ideja”.

Krtolica je naveo da je za meč protiv Pazarа pod znakom pitanja Jusuf Bamidele, koji je izašao iz igre zbog povrede, minut nakon što je zatresao mrežu Radničkog. Zatim je strateg crveno-belih detaljnije analizirao trenutnu situaciju u ekipi i dotakao se prethodnog meča sa ekipom iz Niša.

„Ovo nije tim koji je počeo sezonu. Nama je prošle godine bonus bio kapiten ekipe i ne možemo samo pritisnuti taster i sve poboljšati. Pritisak koji smo imali sa Ivanovićem, Vukanovićem i Zukićem iza, sada evidentno nije kao što je bio i to moramo da popravimo na svakom treningu i na utakmici. Ali postoji jedan program koji prati veoma važan parametar za našu igru, a on je na ovoj utakmici bio do te mere u našu korist, da je takva dominacija poslednji put zabeležena kada je Milan Rastavac bio trener na meču protiv Mladosti. Bilo je stvari koje nisu valjale - dali smo tri gola, promašili penal i imali još tri, četiri šanse. Teško da možemo da napravimo 20 šansi, i što je bilo do nas, uradili smo. U trenutku kada je Radnički izjednačio na 1:1, imali smo sedam na četiri u našem šesnaestercu. To su stvari koje moramo da popravimo. Igrao se 94. minut kada je dosuđen faul za nas na sredini, mi smo ga izveli za tri sekunde… U tom trenutku nemam mogućnosti da menjam igrače, zato i oni na terenu moraju malo da razmisle i uspore. Dešava se ono što se desi posle minut”, objasnio je Krtolica.

Zatim je nastavio o atmosferi u ekipi…

„Njegoš Petrović je prvi put u sezoni zamenjen u subotu i trčao je da preda trku i da izađe, što je dokaz da vlada jedinstvo i prava atmosfera. Nemam nikakvu sumnju u požrtvovanost igrača. Da li je situacija na tabeli dobra? Slažem se da nije, ali mi četiri utakmice nismo izgubili. Imamo osvojenih osam od 12 bodova na poslednje četiri utakmice. I dalje nismo zadovoljni i hoćemo još da napredujemo. Svaki igrač će imati minute i svi su pokriveni. Ili će igrati u Kabelu ili u Mladosti GAT. Svi će biti u takmičarskom ritmu. Nemam zamerki ni na igru ni na ponašanje. Kada bih video da tri ili četiri igrača nešto ne žele, pokupio bih se i otišao odavde. Ako ima neko dilemu da ja kao šef stručnog štaba ne mogu da iznesem situaciju, onda pogledajte kako je Petrović u nedelju izašao iz igre i kako je Poletanović igrao prvih 25 minuta, kada je bio najbolji na teren. Svi su oni profesionalci, a klub i navijači moraju da imaju strpljenja, nemam nikakvu dilemu da mogu da odem ako stvari ne idu kako treba. Ja sam vojnik kluba 24 sata”.

Na kraju, šef stručnog štaba Vojvodine govorio je o ekipi Novog Pazara, ali i o segmentima igre koje Voša mora pod hitno da popravi.

„Sećam se da smo prošle sezone izgubili u Novom Pazaru, pa kasnije slavili na našem stadionu. Oni imaju jednog sjajnog pojedinca oko koga se sve vrti. On nije igrač malih karakteristika, već enormnih i može da okrene utakmicu jednim potezom. Naravno, ima tu još igrača, jer Novi Pazar ima širok roster, ali u suštini Novi Pazar zavisi od toga kako će igrati Adem Ljajić. Mi ne smemo da imamo oscilacije u igri kao u prethondim mečevima Moram da pričamo stalno, da skrećemo pažnju. Da li igrači u nekom trenutku prestanu da veruju? O tome moramo da razgovaramo. Navike se stiču u određenom vremenskom periodu, a svi moraju da budu u rotaciji. Nije lako pronaći idealnih 10. Imamo padove u igri, kada pritisak na zadnju liniju ne uradimo kako treba. Kada napred radimo stvari dobro, onda sve ide kako treba. Mislim da problem nastaje kada nam protivnik pronađe rupu i napravi problem, ali, posle se opet podignemo. Moramo da smanjimo te amplitude i pronađemo načine da sve rešimo”, zaključio je Nemanja Krtolica.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

FK VojvodinaFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaAdem LjajićNemanja Krtolica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara