Unaj Emeri (Reuters)
Unaj Emeri (Reuters)

Aston Vila traži desnog beka

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 18:51

Unaj Emeri nezadovoljan defanzivom

Beleži Aston Vila odlične rezultate od početka sezone, ali Unaj Emeri nije zadovoljan. Španskom treneru smeta defanzivni bilten kluba iz Birmingema. Uprkos šest pobeda i samo jednom porazu u osam mečeva u svim takmičenjima, Emerija brinu primljeni golovi. Vila je samo jednom sačuvala mrežu mirnom od početka sezone. U Ligi šampiona protiv Jang Bojsa.

Ostrvski mediji jutros pišu da se pojavio problem na desnoj strani odbrane i da Emeri i sportski direktor Monći insistiraju na dovođenju desnog beka u zimskom prelaznom roku. Navodno je u pitanju fudbaler sa kojim su obojica već radili, ali engleski mediji ne otrkivaju ime.

Izabrane vesti

Sve je počelo od meča sa Arsenalom u kojem se pоvredio startni desni bek Meti Keš. Njega su kao prinudna rešenja menjali štoperi Ezri Konsa i Lamar Bogarde dok je malu minutažu dobio i srpski reprezentativac Kosta Nedeljković. Ali, izgleda da Emeri trenutno ne vidi Srbina kao rešenje za desnu stranu odbrane jer je nakon meča protiv Ipsviča minulog vikenda rekao da je Keš jedini “seniorski desni bek” kojeg ima u timu. Očigledno da 18-godišnji Nedeljković nije još zreo za premijerligaški fudbal.

Upravo je preko te pozicije Aston Vila minulog vikenda primila izjednačujući gol protiv Ipsviča što je razbesnelo Emerija. Konsa je stajao poziciono loše i pokazao da se snalazi dobro na prinudnoj poziciji.

“Ne branimo se dobro kao prošle sezone. I ne mislim samo na golmana i defanzivce već na ceo tim. Prvi koji mora da igra odrbanu je napadač, a prvi koja mora da počinje napad je golman. Ne smemo dozvoliti da primamo golove kao u dosadašnjem delu sezone. Ovo nije normalno”, rekao je Emeri.



tagovi

Kosta NedeljkovićUnaj EmeriMeti Keš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara