Van Basten: Junajted baca pare na loše igrače; Skols: To je tim bez trenera

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 17:29

"Kada kupujete za veliki novac očekujete da ti momci budu značajno bolji od onih koje već imate. U slučaju Junajteda ne vidim to. De Liht i Megvajer, recimo. Ja tu ne vidim nikakvu razliku"

Mančester junajted doživeo je novi debakl u nedelju. Poražen je sa 0:3 od Totenhema kod kuće, što je pojačalo pritisak na Erika ten Haga sa svih strana. Doduše, ovoga puta uz uobičajene zamerke na njegov rad, taktiku i slično, sada je bačeno 'drvlje i kamenje' na pojedine igrače.

Naravno, većinu njih doveo je upravo Holanđanin, tako da i ta kritika može da se tumači kao atak na njega.

Izabrane vesti

Ustaljenom spisku 'bombardera' pridružio se čuveni golgeter Marko van Basten.

"Gledam tog novog igrača Ugartea, ili kako se već zove... Pedeset miliona evra! Onda pomislim: kako može tek tako da se vuče po terenu. Ludo je koliko novca Mančester troši na loše igrače".

Van Basten smatra da je osnovni razlog loših rezultata Junajteda činjenica da na Old Trafordu više nema vrhunskih fudbalera...

"Markus Rašford više nije ni izbliza ono što je bio. Andre Onana je samo pristojan golman. Bruno Fernandes je dobar igrač... I to je to, nema momaka za koje možete da kažete da su klasa. Kazemiro je pase. To desno krilo, Garnaćo, takođe je samo pristojan fudbaler, ne i ključni. Uzmite bilo koje ime iz tog tima - nema onih što mogu da nose tim", zaključio je Van Basten.

Pol Skols se nadovezao pomenuvši još jedno - Matajs de Liht.

"Kada kupujete za veliki novac očekujete da ti momci budu značajno bolji od onih koje već imate. U slučaju Junajteda ne vidim to. De Liht i Megvajer, recimo. Ja tu ne vidim nikakvu razliku. Njegov dolazak ne predstavlja apsolutno nikakav apdejt".

Nekadašnji vezista Mančesera potom se osvrnuo na stil igre i Ten Hagove ideje.

"Nikada ne znate kako će ekipa da igra - da li će pokušati na kontre, s dubokom odbranom, na posed... A prošlo je više od dve godine otkako je trener došao. Prve nedelje kad je Postekoglu preuzeo Totenhem znali smo kako će oni da igraju. Tako igraju i danas. Tako će biti i sutra. Mančester junajted, s druge strane, deluje kao neuigran tim, kao tim bez trenera".

"Protiv Totenhema fudbaleri Mančestera izgledali su izgubljeno, kao da ne znaju šta treba da rade, bez entuzijazma. Neke pozicije koje pojedinci zauzimaju na terenu - pa to je potpuno ludilo! Mislim da je dosta izgovora. Krajnje je vreme da vidimo nešto od ovog tima", poručio je na kraju Pol Skols.

Slavni klub trenutno je 13. u Premijer ligi sa samo dve pobede u prvih šest rundi. Postigao je manje golova od poslednjeplasiranog Vulverhemptona (5:6) i nije uspeo da savlada Tvente na startu Lige Evrope.

Sve miriše na još jednu propalu sezonu. Pa i na skori otkaz Eriku ten Hagu...


tagovi

Erik ten HagMarko Van BastenPol Skols

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara