(© FIVB)
(© FIVB)

Kolaković olako ispustio trofej Superkupa: Arkas ispisao nove stranice klupske istorije

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 19:30

Halkbanka posustala posle samo tri seta

Slobodan Kovač je osvajanjem duple krune sa Halkbankom omogućio Igoru Kolakoviću da se na startu mandata u turskom gigantu bori za prvi trofej u sezoni. Sada već bivši selektor Srbije nije iskoristio ukazanu šansu. Poražen je od Arkasa u završnoj odbojkaškoj predstavi Superkupa, koja se odigrala u čuvenoj dvorani "Burhan Felek" u Istanbulu - 0:3 (24:26, 25:27, 21:25).

Iako rezultatski deluje prilično ubedljivo, utakmica je bila napeta i neizvesna. Dugo će iskusni stručnjak razmišljati kakav bi bio epilog da su kojim slučajem njegovi puleni rešili u svoju korist jedan od perioda. A imali su i previše propuštenih prilika. Kako nisu uspevali da sačuvaju stečenu prednost, surovo su i kažnjeni.

Izabrane vesti

Halkbanka je bila na korak od vođstva u prvoj (21:17), kao i blizu izjednačenja u drugoj deonici (24:22). Kada je trebalo da samo rutinski privede posao kraju, po nepisanom pravilu je Arkas bio mirniji i koncentrisaniji. Međutim, čak ni gubitak setova nije se negativno odrazio na tabor šampiona Turske. Činilo se da će u trećem sprovesti u delo ono što je olako ispustio u prethodnim. Ponovo je stekao osetniju razliku (8:5), ali se potom igra do sredine poslednjeg dela meča u potpunosti raspala. Protivnik je koristo i najmanji propust Kolakovićeve čete, pa je i bez većih problema napravio novi preokret (16:10). Ako je i bilo nekih dilema, rešene su u momentima kada je na semaforu zasijalo nedostižnih 24:19, čime je i slavlje ekipe iz Izmira moglo da počne.

Arkas je prvim peharom u Superkupu prekinuo dominaciju Zirata, koji je bio najbolji u protekle tri godine, ali je i ispisao istoriju. Prema očekivanju, individualno priznanje za najkorisnijeg igrača otišlo je na adresu Nemca Đerđa Grozera.



tagovi

HalkbankIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara