Nebojša Čović (©Starsport)
Nebojša Čović (©Starsport)

ZVANIČNO: Nebojša Čović podneo ostavku u Zvezdi i preuzeo KSS

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 14:43

Košarkaški savez Srbije ima novog predsednika

Ono što se znalo još otkako je postalo jasno da niko drugi nije ni podneo kandidaturu, danas je postalo zvanično: Nebojša Čović novi je predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Maltene istog trenutka, Čović je podneo i ostavku na mesto predsednika Crvene zvezde, pošto su saglasno Zakonu o sportu te dve funkcije nespojive.

Izabrane vesti

Moje imenovanje za predsednika Košarkaškog saveza Srbije upravo je potvrda istrajnog rada svih nas koji smo godinama timski i zajedno bili deo košarkaškog sistema Crvene zvezdm koji je oduvek bio simbol kvaliteta i ponosa“, navodi se,između ostalog, u pismu koje je Čović poslao delegatima Zvezdine Skupštine.

Brigu o crveno-belima tako bi do daljeg trebalo da preuzme Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora crveno-belih, a ostaje da se vidi hoće li biti i drugih personalnih promena.

Čović će se svakako okrenuti Savezu, a kakve je sve ideje pripremio mogli ste da pročitate iz njegovog Predloga plana i programa rada KSS. Ono što narod najviše zanima, još ranije je rekao da bi Svetislav Pešić trebalo da ostane selektor seniorske reprezentacije Srbije. I danas je ponovio.

Prvi zadatak nam je da rešimo selektora“.

Dosadašnji predsednik KSS Predrag Danilović poželeo je delegatima puno sreće u budućnosti i podsetio ih da neke stvari treba da se pamte.

Prvi smo u Evropi na rang listi, drugi u svetu“.

Nebojša Čović će održati konferenciju za medije u sredu od 12.00.

Poznato je i ko će biti u timu Nebojše Čovića, a to su Ana Joković (ženska košarka), Nenad Krstić (muška košarka), Filip Sunturlić (finansije i marketing) i Darko Jovičić (takmičenja).

Čović je sa Filipom Sunturlićem sarađivao u Crvenoj zvezdi, gde je Sunturlić bio od 2011. godine na funkcijama direktora marketinga i generalnog direktora. Darko Jovičić je na čelu UKKLS od 2010. godine i predsednik je KK Tamiš od 2021. godine, Ana Joković je od 2011. potpredsednica KSS zadužena za žensku košarku, a Nenad Krstić se vraća na funkciju koju je obavljao od 2019. do 2022. godine.



tagovi

Nebojša ČovićKSS

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara