(FOTO: FK Crvena zvezda)
(FOTO: FK Crvena zvezda)

Penal ili ne, razlika je ogromna: Zvezdinim omladincima četiri gola u Milanu

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 16:23

Crveno-beli ubedljivo poraženi od Intera u predigri prvih timova

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Milana/

Nisu se omladinci Crvene zvezde proslavili protiv Benfike na otvaranju UEFA Lige mladih, ali su poraženi s prihvatljivih 1:2. Za razliku od omladinaca portugalskog kluba, Interovi tinejdžeri bili su neumoljivi. Sa 4:0, od čega su tri gola dali već u prvom poluvremenu, ispratili su ekipu Nenada Milijaša na Đuzepe Meacu gde će večeras od 21.00 gledati prvotimce u meču drugog kola Lige šampiona.

Izabrane vesti

Nešto mlađi prosek godina od rivala crveno-beli su ponovo pokušali da nadomeste s nekoliko prvotimaca. U timu su opet bili Lazar Jovanović, Uroš Sremčević, Jovan Šljivić i David Đurić, dok je Andrija Maksimović posle utakmice sa Benfikom prekomandovan podno severne tribine stadiona Rajko Mitić i večeras se očekuje od prvog minuta u sastavu Vladana Milojevića.

Ima u omladinskom timu Crvene zvezde još igrača koji bi mogli njegovim putem, možda pre svih jedini 16-godišnjak među starterima oba tima, centralni vezista Vasilije Kostov, ali trenutno je razlika u odnosu na vršnjake iz Milana prilično velika. Momci poput Slovenca Luke Topalovića, Matea Lavelija, Matije Moskonija... uveliko kucaju na vrata Simonea Inzagija i za njih su utakmice poput ove nalik nešto težem treningu. Toliko su fizički dominantniji, spremniji i brži s loptom . Uostalom pre desetak dana slavili su u Mančesteru protiv Sitija sa 4:2.

Dobro su crveno-beli ušli u utakmicu, u uvodnih 20 minuta bili čak i opasniji rival. Pretili su preko Sremčevića, Šljivić je uneo paniku dobrim centaršutom iz kornera u peterac, Jovanović povukao dve obećavajuće kontre, bilo je čak i prilika da se dodavanjima petom demonstrira tehnička obučenost, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da se ozbiljno ugrozi gol Alesandra Kaljarisa. A, onda su domaćini počeli da dodaju gas.

Ostaće upitno da li je šut Lazara Jovanovića iz 13. minuta blokiran rukom u kaznenom prostoru Intera, tražili su Beograđani penal, sa tribina Interela je delovalo da ima osnova za to, ali je sudija Saglam iz Turske odmahnuo rukom. Bio je to signal za ekipu Andree Zankete da se bolje koncentriše i zategne u odbrani. Dok su im u napadu gosti slabim postavljanjem olakšali posao.

Potpuno sam bio je Luka Topalović u 24. minutu kada je glavom na centaršut Đakoma de Pjerija matirao Vuka Draškića. Reč je supertalentovanom slovenačkom vezisti koji je letos stigao u Inter iz Domžala. Tek mu je 18 godina, a već ima 49 godina utakmica seniorskog fudbala u prvenstvu Slovenije. 

Na 2:0 povisio je Mateo Koki desetak minuta kasnije kada je bio brži od Mateja Gaštarova i zakucao loptu pod prečku. Pogodak Đakoma De Pjerija pet minuta pre odlaska na odmor dodatno je ubio samopouzdanje crveno-belih. Bila je "desetka" Intera odlučnija i brža od Draškića na sjajno dodavanje Topalovića.

Nisu se domaćini zadovoljili sa tri gola, u drugo poluvreme su ušli jednako motivisani, a to im je - posle nekoliko dobrih reakcija Draškića - donelo 4:0 u 61. minutu, kada se Moskoni posle asistencije Kokiju upisao u strelce.

"Kome se ne igra neka traži da izađe", jasno se na tribinama mogao čuti ljutit povik jednog od defanzivaca crveno-belih.

Zvezdine nade za utešni gol ostale su na pokušaju Sremčevića iz voleja dvadesetak minuta pre kraja, a da Draškić nije imao nekoliko odličnih intervencija u drugom delu utakmice, poraz bi bio još bolniji.

Crveno-bele sada čekaju obaveze na domaćoj sceni, a za dvadesetak dana novo teško gostovanje, protiv Monaka.

UEFA LIGA MLADIH - DRUGO KOLO

INTER - CRVENA ZVEZDA 4:0 (3:0)

/Topalović 23, Koki 34, Del Pjeri 40, Moskoni 61/

Sportski centar Đankito Faketi. Sudija: Kadir Salgam (Turska)

INTER: Kaljaris - Dela Mora, Re Kekoni, Maje, Koki (od 46. Mota) – Topalović (od 80. Tigani), Zanketa, Berenbruh (od 64. Zarate) - Del Pieri, Laveli, Moskoni (od 64. Pinoti).

CRVENA ZVEZDA: Draškić – Stojković (od 64. Tegeltija), Roganović, Milosavljević, Đurić (od 46. Đorđević) – Kostov, Gaštarov (od 75. Damjanović), Ilić – Jovanović (od 64. Ranković) – Sremčević (od 75. Markočević), Šljivić.



tagovi

Liga šampiona za omladince

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara