Bogdan Bogdanović (MN Press)
Bogdan Bogdanović (MN Press)

Bogdanović objasnio Amerikancima: Igrati za Srbiju je privilegija - to je nešto posebno

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 15:43

Kapiten Srbije spreman je za novu sezonu i tamo gde je stao u Parizu želi da nastavi u NBA ligi.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović govorio je o predstojećoj sezoni sa Atlanta Hoksima.

Bogdanović stiže u Atlantu iz Pariza sa olimpijskom bronzom i to mu je još dodatni motiv za novu sezonu.

Izabrane vesti

"Neverovatno iskustvo i nadam se da ću moći da napravim još bolju tranziciju ove sezone jer sam prošle došao sa Svetskog prvenstva i imao sjajnu sezonu sa timom. Nadam se da će tako biti i ove sezone. Ovog leta sam imao sjajno iskustvo, a sada gledam u budućnost sa vama ljudima".

Prošle sezone je bio jedan od glavnih kandidata za šestog čoveka godine, što će biti i ove sezone. Šta bi uradio da osvoji tu nagradu?

"Ako ne uđemo u plej-of i ako tim ne uradi ništa, neće mi značiti ništa. Imam toliko individualnih nagrada, ne znam šta bih radio sa tom", jasan je kapiten Srbije.

Da li su mu Olimpijske igre pomogleda se spremi za novu sezonu?

"Pomoglo mi je dosta, posebno jer radiš nešto toliko mnogo puta, postaneš bolji. Što više utakmica, pogotovo visokog nivoa donose više iskustva i to je bolje za mene. Kada god igram za Srbiju pomaže mi da se spremim. Uvek je lakše da treniraš sa svojim drugarima i prijateljima, sa svojim momcima…"

Srbija je košarkaška zemlja, a Bogdanović je to objasnio Amerikancima na konferenciji.

"Igrati za Srbiju je privilegija, pogotovo kada imate takvu tradiciju iza sebe i istoriju. Pogotovo što sam kapiten tima, to je još jedna privilegija i odgovornost. Navijači su u Srbiji i širom sveta hteli da Srbija pobedi, ali mi to ništa nije promenilo. Da li bih voleo da smo pobedili, voleo bih, ali iskustvo i celo to leto sa mojim momcima je nešto što se ne ponavlja. Svako leto je posebno igrati za Srbiju, za zemlju koju voliš. To je i ljubav prema košarci."

Bogdan je sada i bolji defanzivac.

"Primetio je to trener, čak i moj selektor u reprezentaciji Srbije mi je rekao da sam postao bolji u odbrani. Radio sam na tome, na početku godine sam igrao drugačiju odbranu, a uvek postoji vremena za napredak. Govorili su mi da odbrana može da mi se popravi, uvek su me gurali i ja sam samo to i radio. Osećam da sam dosta bolji", objasnio je Bogdanović.

Stigao je Bogdan i da gleda fudbal u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je pratio i nosio duks Atlante.

"Fudbal evoluira u SAD, sjajna je atmosfera. Nisam znao, bio sam iznenađen. Da pevaju, navijaju, prate, razumeju se. Mislio sam da su utakmice kao kada ljudi samo jedu kokice, hot dogove… Iznenadio sam se i pratiću ih", kaže Bogdan.

Dikembe Mutombo je preminuo, legenda je Atlanta Hoksa, ali Bogdan Bogdanović nije stigao da ga upozna.

"Moje saučešće porodici, on je definitivno legenda, ostavio je trag u košarci, svi znaju i poštuju njegovo ime. Veoma tužne vesti za sve, nedostajaće nam legenda. Nisam dobio šansu da ga upoznam".

On ove sezone neće igrati sa Nikolom Đurišićem, koji će nastupati u razvojnoj ligi. Neće biti 43. pika iz Srbije, ali zato će Bogdan igrati sa prvim pikom drafta 2024. godine – Zakarijem Rizašom. Iako su imali tri odsto šanse za prvog pika, na kraju su ga dobili, a mišljenje o Francuzu izneo je Bogdan.

"Dosta sam gledao evropsku košarku. Nije igrao na najvišem nivou, nije igrao Evroligu, ali je igrao utakmice na visokom nivou. Osećam da on može odmah da doprinese. Srećan sam što smo draftovali Zaka ​​kao prvog pika", rekao je Bogdanović.

Videćemo kako će Bogdan sarađivati sa prvim pikom. Prošle sezone, Bogdanović je beležio 16,9 poena, 3,4 skoka i 3,1 asistenciju u proseku.



tagovi

Bogdan BogdanovićZakari RizašeAtlanta HoksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara