Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osveta pripremana 13 godina: 12. oktobar overio kartu za Kopa Sudamerikanu

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.20. | 02:12

Sero Portenjo pretrpeo poraz u 93. minutu iz jedanaesterca

Pobedom nad Sero Portenjom (2:1) u 11. kolu Klasure ekipa 12. oktobra bacila je mrlju na fenomenalnu godinu velikana iz Asunsiona, a gol odluke postigao je Sebaljos u trećem minutu sudijske nadoknade iz jedanaesterca kojim je ujedno overio kartu svom timu za Kopa Sudamerikanu.

Neoprezan potez Delvalea u završnici susreta uticao je da štoper gostiju zaradi drugi žuti karton i pokloni rivalu priliku da sa bele tačke prekine niz od čak 16 međusobnih duela u kojima nije ostvario trijumf. Odgovoran zadatak preuzeo je Sebaljos i sa bele tačke 12. oktobru doneo prvu pobedu nad Sero Portenjom još od maja daleke 2007. godine.

Izabrane vesti

Tri boda u derbiju ligaškog dela Klasure uticala su da klub iz Itaugue preuzme čeonu poziciju, ali da bi na njoj ostao biće neophodno da Olimpija ne trijumfuje na gostovanju Libertadu. Ipak, kakav god bio ishod gradskog derbija u Asunsionu, 12. oktobar i Sero Portenjo plej-of će dočekati među bolje plasiranim četvrtfinalistima.

Promešane karte gostiju u velikoj meri su olakšale posao domaćinu kojem je pobeda bila neophodna i kako bi otklonio dileme po pitanju učešća naredne godine u Kopa Sudamerikani.

Šansa pružena rezervistima nije se negativno odrazila na igru Sero Portenja koji je diktirao tempo, a prvi je zapretio veteran Nelson Valdez. U 31. minutu Ciklon je stigao do pogotka preko Kolmana koji je nakon VAR analize opravdano poništen zbog ofsajda.

Lopta u mreži kao da je probudila domaćina, pa je samo četiri minuta kasnije Hoze Ariel Nunjez odlično zapretio posle kornera, ali nije uspeo da donese vođstvo svom timu. Ipak, ono što mu nije pošlo od ruke u 35. minutu, ostvario je u 40. kod je asistenciju Ajale pretočio u pogodak.

Vođstvo je dalo vetar u leđa 12. oktobru koji je pretio preko Sebaljosa i Munjoza do odlaska na odmor, ali se rezultat nije menjao.

Po modelu iz prvog poluvremena, gosti su i na početku nastavka bili rival koji je imao više inicijative. Ruiz i Kolman stvarali su pregršt problema domaćinu u defanzivi, a pritisak je urodio plodom u 53. minutu kad je Nelson Valdez glavom prosledio loptu sa levog boka u mrežu.

Ipak, činjenica da je utakmica za domaćina imala znatno veći ulog i da su gosti već obezbedili plasman u Kopa Libertadores, kao i u plej-of na domaćoj sceni, odrazila se na odnos snaga u završnici. Sero Portenjo je pokušao da održi ritam izmenama koje su donele svežinu, ali je na kraju sve palo u vodu nesmotrenom reakcijom Delvalea koji je igrao rukom posle udarca Sebaljosa i tako zaradio drugi žuti karton ujedno poklonivši jedanaesterac rivalu.

Najstrožu kaznu iskoristio je upravo Sebaljos i tako svom timu doneo veliki trijumf.

PARAGVAJ 1, KLAUSURA - 11. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Nasional - Heneral Dijaz 2:2 (0:1)

Petak

12. oktobar - Sero Portenjo 2:1 (1:0)

/Nunjez 40, Sebaljos 90+3pen - Valdez 55/

San Lorenco - River Plejt 0:0

Sportivo Lukenjo - Sol de Amerika 0:3 (0:1)

/Franko 45+2, Viljagra 56, 72/

Subota

23.30: (1,97) Guarani (3,30) Guairena (3,70)

23.30: (2,50) Libertad (3,25) Olimpija (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sero Portenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara