(© MN Press)
(© MN Press)

Težak poraz crveno-belih: Zvezda bez rešenja za inspirisane Holanđane

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 21:28

Beograđani posustali protiv Oriona posle samo tri seta

Crvena zvezda neće po dobrom pamtiti debitantski nastup protiv Oriona! Druga runda kvalifikacija za Ligu šampiona, donela je i poraz od inspirisanih Holanđana – 0:3 (24:26, 20:25, 20:25).

Koliko je težak zadatak pred Beograđanima uoči revanša (8. oktobar, 19.00), pokazuje i jasna računica. Crveno-belima je neophodan trijumf vredan tri boda (3:0 ili 3:1), a potom i slavlje u zlatnom setu. Ukoliko stvarno i priželjkuju da nastave put ka eliti, moraće na Banjici da odigraju daleko bolje nego u Dutinehmu.

Izabrane vesti

Možda bi kalkulacije i zadale manje glavobolja... Međutim, srpski prvak nije imao adekvatan odgovor na izuzetno agresivnu partiju rivala. Čak i kada bi se ukazala šansa za eventualni preokret, puleni Ivice Jevtića bi olako prepuštali kontrolu razigranim domaćim odbojkašima. Pitanje je i šta bi se dogodilo da su kojim slučajem rešili u svoju korist napetu završnicu prvog perioda. Preko Aleksandra Stefanovića obezbedili su set loptu – 24:23, ali su dve vezane greške u osnovnim elementima, kao što su prijem i napad, raspršile nadu o početnom vođstvu.

Kada je i izgedalo da se klub sa Marakane vraća u utakmicu u drugom delu, usledio je neočekivani pad. A nije tako delovalo pri rezultatu – 7:4. Serija sjajnih blokova prvotimaca Oriona uticala je da ubrzo preuzmu incijativu – 12:9. U nastavku se i u potpunosti raspala Zvezdina igra, pa su Holanđani bez većih problema osvojili još jedan set – 25:20.

Znalo se i pre starta treće deonice da je pred večitim rivalom iz prestonice Srbije gotovo nemoguća misija, ako značajno ne podigne nivo igre. Na kraju se to i nije dogodilo, iako je odolevao do 14:14. Mali pad koncentracije, skupo je plaćen. Ponovo je Orion bio konkretniji, stekao 19:15 i obezbedio miran finiš - 25:20.

Najefikasniji u pobedi Holanđana bio je Maksim Škredov sa 15 poena, dok je kod Zvezde Omar Ahmed nanizao deset.

Kvalifikacije za Ligu šampiona (odbojkaši) - 2. kolo

Utorak

Šonenverd - Brašov 1:3

Sreda

Olimpijakos - Guaguas 3:1

Orion - Crvena zvezda 3:0

Tirol - HAOK Mladost 3:0


tagovi

OK Crvena ZvezdaLiga šampiona u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara