(© MN Press)
(© MN Press)

Tako blizu elitnog društva: Silne Obrenovčanke gospodarile Belgijom

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 22:01

Tent pobedio Asteriks u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 3:1

Tamo gde su Obrenovčanke stale u CEV Kupu 2020. godine, nastavile su četiri leta kasnije u borbi za Ligu šampiona. Tent je u prvom meču trećeg kvalifikacija ubedljivo savladao Asteriks u Belgiji, čime je napravio i veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja - 3:1 (25:20, 25:20, 23:25, 25:12)

Ako je suditi po epilogu premijerne utakmice, revanš u Srbiji trebalo bi da predstavlja formalnost. Kvalitetna partija, koja je umnogome podsetila i na pređašnje okršaje između dva rivala (3:0 i 3:1), pokazala je da se od tada i nije promenio odnos snaga. Prema očekivanju, imale su pulenke Igora Žakića i manje oscilacije u igri. Ne i preveliki prazan hod da bi ostale bez pozitivnog rezultata u Beverenu. Čak četiri igračice ostvarile su dvocifren učinak - Mina Mijatović (18), Malina Terel (15), Nevena Sajić (14) i Nataša Čikuc (13). Više nego dovoljno za sigurnu pobedu!

Izabrane vesti

Prethodno je Tent rešio da na inostranoj sceni ništa ne menja u odnosu na megdan Superkupa protiv pazovačkog Jedinstva. Stručni štab je na teren poslao identičnu postavu, što se i potvrdilo kao dobitna kombinacija. Ponovo je i Malina Terel dominirala, ali je ovog puta imala i izvrsnu podršku u liku saigračice Mine Mijatović. Koliko su bile superiorne, ukazao je na to i statistički podatak da su osvojile polovinu poena čitave ekipe samo u prvom delu. Najviše su prednjačile silovitom prodornošću u napadu, dok je kompletan tim imao minimalan broj grešaka - svega četiri.

Kada se efikasnom izdanju doda da su furiozno otvorile duel, a već do sredine pobegle na plus sedam – 14:7, postavljalo se isključivo pitanje koliko protivnik može da se suprostavi. Kako je set odmicao, tako je i Asteriks došao do svog ritma. Štaviše, na korak i od izjednačenja – 19:20. Međutim, nalet je odbijen za mirnu završnicu - 22:19.

Novi period, doneo je i staru priču. Vođstvo Energetičarki - 14:8, kratko posustajanje u drugoj polovini i sjajan završetak. Jedina dilema postojala je upravo u finišu, pošto su Belgijanke uhvatile priključak - 19:19. Možda su se i ponadale da mogu do preokreta. Nisu tako mislile i Obrenovčanke, pa su serijom od 5:0 napravile prevagu za dupliranje prednosti - 25:20.

Taman kada je sve nagoveštavalo da će Tent zabeležiti maksimalan trijumf, Asteriks je uneo i dozu neizvesnosti osvajanjem treće deonice - 25:23. Ispostavilo se da je to bio i samo kratkotrajni bljesak. U četvrtoj je stigao tek do 12. poena, omogućivši gošćama da počnu sa slavljem i pre vremena.

Revanš je na programu u sredu, 9. oktobra (19.00). Obrenovčankama su dovoljna i dva seta kako bi izborile plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Kvalifikacije za Ligu šampiona (odbojkašice) - 3. kolo

Utorak

Porto - Las Palmas 3:0

Sreda

Rabotnički - Voluntari 0:3

Herceg Novi - Budovlani Lođ 0:3

Asteriks - Tent 1:3

Četvrtak

18.00: (4.40) Gacko (1,17) Mladost


tagovi

OK TentLiga šampiona u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara