undefined
undefined

Vojvodina ponovo pucala sebi u noge: Novopazarci razotkrili sve probleme Novosađana

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.24. | 21:24

Domaćin pretrpeo prvi poraz na Karađorđu ove sezone

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Tomislav Sivić je najavio podvig i upravo je to njegova ekipa učinila u Novom Sadu. Golom Rodnija Antvija Plavi su slavili na Karađorđu i pokazali da dobri rezultati u poslednje vreme nisu došli slučajno. Međutim, večeras im je u ovom podvigu mnogo pomogla i domaća ekipa. Novosađani su odigrali najgore prvo poluvreme u Mozzart Bet Superligi ove sezone. I kada su uspeli da se iz prvih 45 minuta iskobeljaju sa samo jednim golom u mreži, u nastavku ponovo nisu bili dovoljno konkretni.

Izabrane vesti

Posle večerašnje predstave biće mnogo pitanja za sve pojedince u klubu. Ali trenutno je mikrofon uperen u Nemanju Krtolicu. Izveo je postavu koja nije mogla na adekvatan način da odgovori protivniku. Izostanak Njegoša Petrovića iz startnih 11 iznenadio je mnoge, a ni izbacivanje Seida Koraća i Butena nije se pokazalo dobra opklada. Sve to zbirno, zajedno sa bojažljivom igrom, dovelo je do toga da Stara dama po prvi put ove sezone kapitulira na svom stadionu.

Nisu se akteri večerašnjeg susreta valjano ni zagrejali, a lopta je već bila u mreži Novosađana. Krtolica se odlučio da umesto Koraća, sa Crnomarkovićem upari Kolinsa Sičendžea u štoperskom tandemu. Kenijac mu je vratio tako što je nakon svega 15 sekundi promašio ceo fudbal i omogućio Rodniju Antviju da donese ranu prednost gostima iz Novog Pazara.

U poslednjih nekoliko susreta obično su Lale bile te koje zadaju prvi udarac. Večeras to nije bio slučaj, čak ni rano primljen gol nije razdrmao novosadsku ekipu, koju je sreća pogledala da već u 11. minutu na semaforu ne stoji 0:2. Antvi je ponovo bio u centru pažnje, ovoga puta loptu je odložio za Ljajića, a kapiten gostiju je bio blizu da postigne svoj peti pogodak u sezoni.

Novopazarci su igrali prepoznatljiv, napadački fudbal. Odbrana je bila ranjiva, ali to je nešto sa čim je Tomislav Sivić spreman da živi. Pogotovo kada se protivnik na drugoj strani muči defanzivno.

Doskorašnji golman Mornara iz Bara Stefan Popović nosi ogromne zasluge što su Plavi večeras odneli ceo plen iz Novog Sada. Sa druge strane, njegov državljanin Uroš Đuranović je mogao da bude tragičar, jer je propustio najbolju priliku za Novopazarce u prvom poluvremenu, kada mu je lob završio pored gola.

Ne zna se šta je Krtolica poručio svojim izabranicima na pauzi. Ali znatno motivisanije su Novosađani izašli na teren u drugom poluvremenu. Kokanović i Seri su najavili ofanzivu Lala, koja nije jenjavala do 95. minuta. Ali Vojvodini je u većini napada nedsotajao završni pas, tako da osim udarca Depua koji je završio na stativi, na ulasku u poslednjih pet minuta igre, Lale nisu uputili ozbiljniji pokušaj ka golu gostiju.

Na kraju su tenzije van terena obeležile finiš susreta, kada su pojedinci sa klupe novosadske ekipe želeli obračun sa gostima. U neku ruku je i razumljiva ova frustracija, koja je kako je meč odmicao prelazila sa tribina na teren. Jesu i gosti u par navrata provocirali svojim ponašanjem, ali Novosađani ne mogu okriviti suđenje za večerašnji poraz. Vreme je da se pogledaju u ogledalo, jer nakon bljeska koji je trajao svega dve sedmice, nalaze se ponovo tamo gde su bili po odlasku Božidara Bandovića.

ODLOŽENA UTAKMICA 2. KOLA

VOJVODINA – NOVI PAZAR 0:1 (0:1)

/Atvi 1/

Stadion: Karađorđe.

Gledaoci: 2.500.

Sudija: Momčio Marković.

Vojvodina (4-2-3-1): Rosić 6 – Baros 6 (od 71. Petrović 6), Crnomarković 7, Sičendže 5,5, L. Nikolić 6 ( od 71. Butean 6) - Poletanović 6,5, Savićević 5,5 (od 63. Ranđelović 5,5) – Radulović 5,5 (od 46. Kokanović 6), Veličković 6 (od 71. Mladenović 6), Seri 5,5 – Depu 6

Novi Pazar (4-2-3-1): Popović 7 - Bojat 6,5, Đurić 7, Mršić 6,5, Miletić 6,5 (od 71. Bačkulja 6) - Adešina 7, Vidaković 7 (od 90. Kovačević) – Antvi 7,5 ( od 90. Ziljkić), Mesarović 6,5 ( od 71. Islamović), Ljajić 7 – Đuranović 6 (od 80. Opara).

Igrač utakmice: Rodni Antvi (Novi Pazar) 7,5

PIŠE: Konstantin Mlađenović



tagovi

Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara