Dušan Vlahović (AFP)
Dušan Vlahović (AFP)

Revolveraški obračun Vlahović - Šeško pripao Srbinu: Juve sa igračem manje okrenuo u Lajpcigu

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.10.24. | 23:15

Luda završnica na Red Bul areni pripala Staroj Dami

Lajpcig ima Šeška, ali Juve ima Dušana Vlahovića da ga izvuče iz kaljuge i povuče ka velikoj pobedi uz pomoć Franciska Konseiseaa - 3:2.

Ništa nije mirisalo na dobro što se tiče Juventusa u ovoj utakmici. Već posle 12 minuta, Tijago Mota je bio prinuđen da izvrši dve izmene. Obe zbog povreda. Posle pet minuta kapiten Bremer je morao da napusti igru i ustupi mesto Federiku Gatiju, da bi nedugo zatim iz istog razolga izašao Niko Gonzales, a umesto njega ušao Francisko Konseisao.

Izabrane vesti

Sve ovo je dosta poremetilo planove stručnog štaba Stare dame koja je još jednom pokazala da se ne nalazi u idealnoj formi. Uprkos većem posedu i više šuteva u prvom poluvremenu, malo šta smo mogli da vidimo od gostiju iz Torina. Uprkos svemu tome, malo je falilo da dođu do vođstva pošto je Dušan Vlahović uspeo da preusmeri putanju lopte posle pokušaja Nikola Fađolija, međutim, gola nije bilo.

Samo nekoliko sekundi kasnije, sevnula je kontra i magija u izvedbi Benjamina Šeška. Luis Openda je povukao loptu, a Slovenac perfektnim prijemom prebacio loptu na levu nogu i topovskim udarcem savladao Di Gregorija.

Nastavak je već doneo potpuno drugačiju utakmicu. Ekipe su počele da igraju znatno otvorenije, što za neutralne gledaoce nije moglo da bude bolje. Ređale su se prilike jedna za drugom i samo je bilo pitanje momenta kad će se mreža zatresti.

Prvi je to učinio Juvenuts. Možda nije bio toliko zapažen u prvom delu, ali koliko je malo potrebno Dušanu Vlahoviću da zasija. Neverovatno. Sprski reprezentativac je uspeo da pored Orbana pošalje loptu u dalji ugao.


Velike probleme odbrani Stare Dame zadavao je Luis Openda. Belgijanac je dva puta pogađao stativu, a na sve to, da stvari po Juve idu još gore - Di Gregorio je dobio crveni karton zbog igranja loptom van kaznenog prostora upravo posle prodora Opende. Na sve to dodajte i jedanaesterac koji je Fransoa Leteksije dosudio posle igranja rukom Daglasa Luiza koji je u igru ušao samo minut ranije, a Šeško rutinski realizovao najstrožu kaznu - za Juventus je sve bilo crno da ne može biti crnje.

Ali opet, imali su svog anđela čuvara, to je bio Dušan Vlahović. Srbin je samo tri minuta kasnije odgovorio Slovencu prelepim golom koji ni dva golmana ne bi odbranila. U finišu se borba žestoko rasplamsala, Šeško i drugari su napadali svim silama, Juve se branio kako je znao i umeo i vrebao priliku iz kontri.


Kad se sve pogleda. Na koji način je utakmica počela za Juventus, još jedno bačeno i bezidejno prvo poluvreme bod je izgledao kao premija, ali se onda Francisko Konseisao pitao, zašto ne ići po sva tri.Portugalac je doslovce izigrao Davida Rauma kao pionira i zaledio "Red Bul" arenu za preokret i totalni delirijum na klupi Juventusa, ali i trijumf koji bi vrlo lako mogao da bude prekretnica sezone za Staru Damu pogotovo kad se uzme u obriz da rezultati i igre u Seriji A u poslednjih mesec dana su daleko od očekivanih.

Znatno manje drame viđeno je u duelu Šturma i Klub Briža. Tim iz Belgije je znatno angažovanije ušao u meč i poveo preko Colisa sredinom prvog poluvremena. Po svemu viđenom, Briž je bio bolji i konkretniji, čak mogao i do ubedljivije pobede. Skoraš je u finišu imao vrlo dobru priliku da reši sve nedoumice, ali nije bio dovoljno precizan. Šturm je opet pokazao da u ovom trenutku teško može da bude konkurentan za nešto više od dna tabele. Teško su domaći dolazili do šansi, za 90 minuta imali su samo jedan šut u okvir gola. Kad je tako, nemate se čemu nadati u takmičenju kao što je Liga šampiona.


LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO

Utorak

Salcburg - Brest 0:4 (0:1)

/Sima 24, 71, Kamara 66, Laž 75/

Štutgart - Sparta Prag 1:1 (1:1)

/Mijo 7 - Kairinen 32/

Arsenal - PSŽ 2:0 (2:0)

/Haverc 20, Saka 35/

Barselona - Jang Bojs 5:0 (3:0)

/Levandovski 8, 51, Rafinja 34, Martines 37, Kamara 81/

Bajer Leverkuzen - Milan 1:0 (0:0)

/Bonifejs 51/

Borusija Dortmund - Seltik 7:1 (5:1)

/Džan 7pen, Adejemi 11, 29, 42, Girasi 40pen, 66, Enmeča 79 - Maeda 9/

Inter - Crvane zvezda 4:0 (1:0)

/Čalhanoglu 11, Arnautović 59, Martines 71, Taremi 81pen/

PSV - Sporting Lisabon 1:1 (1:0)

/Shouten 15 - Bragansa 84/

Slovan Bratislava - Mančester Siti 0:4 (0:2)

/Gundogan 8, Foden 15, Haland 58, Mekati 74/

Sreda

Đirona – Fajenord 2:3 (1:2)

/Lopez 19, Van de Bek 73 – Erera 23ag, Milambo 33, Krejči 79ag/

Šahtjor – Atalanta 0:3 (0:2)

/Đimsiti 21, Lukman 44, Belanova 48/

Aston Vila – Bajern Minhen 1:0 (0:0)

/Duran 79/

Benfika – Atletiko Madrid 4:0 (1:0)

/Akturkoglu 13, Di Marija 52pen, Ba 75, Kokču 84pen/

Dinamo Zagreb – Monako 2:1 (1:0)

/Sučić 45+3, Baturina 66 – Salisu 74/

Lil – Real Madrid 1:0 (1:0)

/Dejvid 45+3/

Liverpul – Bolonja 2:0 (1:0)

/Mekalister 11, Salah 75/

RB Lajpcig – Juventus 2:3 (1:0)

/Šeško 30, 65pen – Vlahović 50, 68, Konseisao 82/

Šturm –Klub Briž 0:1 (0:1)

/Colis 24/



tagovi

Liga šampionaRB LajpcigJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara