Bukajo Saka (©AFP)
Bukajo Saka (©AFP)

Saka je mnogo gladan i najavljuje napad na Siti: Mislim da je ovo ta godina

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.24. | 17:38

"Prethodnih godina smo bili vicešampioni, ali želim da slavim ove sezone i mnogo verujem u sebe", kaže krilni napadač Arsenala

Dve godine bezuspešno pokušava, ali ne namerava da odustane. Štaviše, Bukajo Saka veruje - ili se pak samo nada - da će aktuelna sezona biti ta u kojoj će Arsenal ‘skinuti’ Mančester Siti sa trona.

U prethodne dve nije uspeo, mada je bio blizu. Vrlo blizu, ali bi u oba navrata u finišu šampionske trke poklekao. Nije ni prvi ni poslednji koji se nameračio na tim Pepa Gvardiole i doživeo takvu sudbinu, međutim, londonski klub je iz poraza izvlačio pouke i na njima učio, sve sa ciljem da prekine dominaciju Građana. I deluje da se vratio još jači, naoštreniji, gladniji. Nagovestio je to pre desetak dana u domu šampiona kada su ga sekunde delile od pobede na Etihadu na koju čeka devet godina, potvrdio još jednom u utorak uveče na svom terenu savladavši Pari Sen Žermen.

Izabrane vesti

Rezultati sa starta sezone, posebno pomenuta dva, dali su povod fudbalerima Arsenala da veruju kako će se titula posle više od dve decenije vratiti na Emirate.

"Ne želim da nas stavljam pod veliki pritisak, ali mislim da je ovo ta godina", iskren je bio Saka u razgovoru za CBS posle pobede nad Pari Sen Žermenom."Bili smo blizu u poslednje dve godine i sve smo bliži, ali da – nadam se da će ovo biti da godina. Osećam veliku glad u stomaku. Prethodnih godina smo bili vicešampioni, ali želim da slavim ove sezone i mnogo verujem u sebe."

Ono što je Arsenalu falilo od Artetinog dolaska u klub bio je skalp velikog kluba. Prethodne sezone nije se susreo sa ozbiljnijim rivalom – Sevilja, PSV, Lans, Porto – sve do četvrtfinala kada ga je Bajern eliminisao. Ipak, sinoćni trijumf, i to gotovo rutinski, nad prošlogodišnjim polufinalistom Lige šampiona Pari Sen Žermenom bilo je svojevrsna poruka ostalim ‘teškašima’ da treba da ga shvate ozbiljno, ako već nisu do sada.

"Kada sam razgovarao sa momcima iz tima pre utakmice rekao sam im:’Danas moramo da pošaljemo poruku ostalima’. Kada smo igrali u Evropi protiv velikih timova, nismo uvek pokazivali naš pun kvalitet i uobičajeni standard, ali smo to pokazali kod kuće večeras", dodao je krilni fudbaler Tobdžija.

Sa konstatacijom da je njegovom timu bila potrebna pobeda poput sinoćnje usaglasio se i trener Arsenala Mikel Arteta.

"Mislim da je tako, takve pobede stvaraju posebne noći, neverovatne evropske večeri protiv velikih klubova. To uverenje je nešto što podiže energiju i duh svih. Pre svega, to je verovanje da možete da se suočite sa tim neverovatnim timovima i da imate zaista dobre šanse da ih pobedite, da ste dovoljno dobri da to uradite. Ova pobeda će biti zaista korisna."

Ističe Španac da oseća promenu u svom timu u odnosu na prethodnu sezonu.

"Osetio sam kod njih juče nešto drugačije u načinu na koji smo pripremali utakmicu. Mislim da su i večeras želeli da dokažu da kod kuće, protiv vrhunske ekipe, možemo da budemo svoji, da možemo da budemo i veoma dominantni. To je samo još jedan korak i moramo tako da nastavimo", dodao je Arteta.


tagovi

Bukajo SakaArsenalPremijer ligaMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara