©AFP
©AFP

Vlahovićeva amajlija je legendarni napadač: Zasluge su tvoje, moraćeš da dolaziš češće

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 00:48

Srpski napadač se posla dva gola protiv Lajpciga obratio jednoj od poslednjih velikih devetki italijanskog fudbala

Konačno je proradio Dušan Vlahović. Nije išlo baš najbolje srpskom napadaču u poslednje vreme, ali je na prethodne dve utakmice konačno zablistao, pokazao raskošan talenat i Juventusu omogućio da dva puta izjednači protiv Lajpciga. U smiraj utakmice odigrane u istočnom delu Nemačke u pomoć je 24-godišnjem centarforu priskočio novajlija Fransisko Konseisao, obuo kopačke Lea Mesija i spektakularnim golom doneo Juventusu potpuni preokret.

Po završetku utakmice drugog kola Liga šampiona, Vlahović je poruku poslao legendarnom Luki Toniju, koji je duel pratio u društvu Klaudija Markizija i Fernanda Ljorentea.

Izabrane vesti

"Ovo je tvoja zasluga. Upoznali smo se prošle nedelje i od tada sam postigao dva puta po dva gola. Moraćeš da dolaziš ćešće'', rekao je šaljivo Vlahović bivšem golgeteru Palerma, Fjorentine, Bajerna, reprezentacije Italije, a jedne sezone (2011/12) i člana Juventusa.

Lepa poruka za čoveka koji je svojim povlačenjem iz fudbala 2016. godine, označio nestanak ili bar ivicu izumiranja ugrožene vrste centarfora, prouzrokovane opsesijom modernog fudbala da se osloni na visoki presing i lažne devetke. Luka Toni je zaista bio jedan od poslednjih velikih igrača svoje "sorte, u italijanskom fudbalu sigurno.

Činjenica je da je zbog isključenja golmana Di Gregorija na pola sata pred kraj utakmice Bjankonerima bio otežan posao, ali je pobeda izvojevana uz takav hendikep još draža.

''Tako sam srećan, posebno zbog tima i onoga što smo uradili. Igrali smo sa 10 igrača skoro 45 minuta'', kaže Vlahović.

Nada se napadač da ovo nije samo blesak kratkog daha.

''Dokazali smo da smo tim. Borili smo se zajedno, kako je trener hteo. Mislim da smo zasluženo pobedili. Bila je to fantastična utakmica i uz malo sreće smo je dobili. Bitno je da smo pobedili. Moramo se naviknemo na ovaj nivo i poboljšamo formu dugoročno gledano". 

Za kraj se osvrnuo i na neke taktičke zamisli Tijaga Mote.

"Nikada nismo odustajali i nastavili smo sa presingom. Plan je bio da pritisnem visoko, da brzo povratim loptu i da idemo ka golu. Svaka čast mojim saigračima i treneru na tome kako se pripremio za utakmicu. Nadamo se da ćemo ovako nastaviti'', završio je Vlahović.



tagovi

Dušan VlahovićJuventusLiga šampiona

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara