Filipe Luis (©Reuters)
Filipe Luis (©Reuters)

Počinje Flamengova era bez Titea: Filipe Luis vatrogasac na Marakani

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.24. | 23:05

Tim iz Rija s novim trenerom, do prošle sezone igračem ovog kluba, noćas (02.30) dočekuje Korintijans u prvom meču polufinala Kupa Brazila. Memfis Depaj nije registrovan za Timao u ovom takmičenju

Dva najpopularnija kluba u Brazilu su Flamengo i Korintijans. Ni jednom i drugom velikanu ne cvetaju ruže ove godine. Tim iz Rija je prošle nedelje poklekao od urugvajskog Penjarola u četvrtfinalu Kopa Libertadoresa. Korintijans je i dalje na mestu koje vodi u drugu ligu, ali je ostao u konkurenciji za trofeju u Kopa Sudamerikani, posle eliminacije Fortaleze u četvrtinalu.

Oba tima se bore za trofej u Kupu Brazila. Stiglo su do polufinala. U drugom polufinalnom paru snage će da odmere Atletiko Mineiro i Vasko da Gama. Igraju se dva meča, a pobednik ovog takmičenja ima obezbeđeno mesto u Kopa Libertadoresu naredne godine. Sao Paulo je prošlogodišnji šampion, pa je jasno da pehar menja vlasnika.

Izabrane vesti

Trener Flamenga Tite je podneo ostavku prošle nedelje posle ispadanja iz Libertadoresa i pobede na svom terenu (1:0) protiv Atletiko Paranaensea. Velikanu iz Rija je najveća šansa za trofej u ovom takmičenju, s obzirom da mnogo zaostaje za Botafogom i Palmeirasom u Brazileirau.

02.30: (1,75) Flamengo (3,35) Korintijans (4,70)

Biće ovo debi na klupi za Filipa Luisa, doskorašnjeg levog beka kluba. On je krajem prošle godine završio igračku karijeru u taboru crveno-crnih, a sada je dobio poverenje da vodi tim posle ostavke Titea. U Evropi ga svi pamte kao nekadašnjeg igrača Atletiko Madrida, možda najboljeg beka u eri Dijega Čola Simeonea na klupu Jorgandžija, sa kratkom i neuspešnom avanturom u Čelsiju.

On je vodio mlađe kategorije Flamenga prethodnih devet meseci, prvo tima do 17 godina, a posle do 20. Imao je odlične rezultate, što ga je preporučilo za kormilo velikana. Imaće debi na Marakani pred sigurno dupke punim kultnim stadionom.

Pred debi na klupu, Luis je napravio bitnu promenu. Umesto doasad standardnog štopera Fabrisija Bruna igraće Leo Ortiz. Takođe, šansu po desnoj strani terena dobiće Vesli. U napadu su i dalje Kolumbijac Gonzalo Plata i Bruno Enrike, a iza će da prete Urugvajci, Đorđijan de Araskaeta i Nikolas de la Kruz. Nema i dalje povređenog prvog napadača Pedra, kao i Sebolinja, Vinja, dok Karlinjos ne može da igra u ovom takmičenju jer je već branio boje Nove Iguasu u Kupu Brazila.

00.15: (1,63) Atletiko Mineiro (3,45) Vasko da Gama (5,60)

Korintijans je lišen usluga najvećeg letnjeg pojačanja, Holanđanina Memfisa Depaja. On nije registrovan za Kup Brazila. U dosadašnjem delu takmičenja, Argentinac na klupi Timaa, Ramon Dijaz, poštedeo je startere, ali sad bi trebalo da igra s najjačim mogućim sastavom. Juri Alberto i Anhel Romero će biti u špicu. Timu iz Sao Paula nedostaju, osim Depaja, i povređeni Taljes Manjo, Aleks Santana, Ruan Oliveira, Majkon i Dijego Palasios.

U Brazileirau ove sezone pobede domaćina u međusobnim susretima. Korintijans je početkom prošlog meseca dobio sa 2:1, dok je sa 2:0 tim iz Rija bio bolji od rivala na svojoj Marakani. Plasman u finale Kupa Brazila donosi nagradu od 31.500.000 reala što je nešto više od 5.200.000 evra. Ovo je peti okršaj ova dva kluba u Kupu Brazila. Na prethodna četiri je Flamengo je tri puta eliiminisao ekipu iz Sao Paula.

KUP BRAZILA – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

00.15: (1,63) Atletiko Mineiro (3,45) Vasko da Gama (5,60)

02.30: (1,75) Flamengo (3,35) Korintijans (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1FlamengoKorintijansKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara