©AFP
©AFP

Došlo doba da se na Nojera gleda kao na slabu tačku: Džon je planirao da to uradi

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 01:58

Unai Emeri objašnjava da je gol Aston Vile plod dogovora iz svlačionice

Osam godina Bajern nije izgubio utakmicu Lige šampiona pre nokaut-faze, a da je nemački gigant još daleko od onog starog, prepoznatljivog, ogolila je i Aston Vila, nanevši timu Vensana Kompanija prvi udarac na međunarodnoj sceni u tekućoj sezoni.

Izgubio je Bajern 1:0 u Birmingemu, a primljeni gol čini se bar delimično ide na dušu Manuela Nojera, bez želje da se ospori majstorstvo kolumbijskog zlatnog džokera Džona Durana. O situaciji kod ključnog momenta na utakmici govorio je i trener domaćih Unai Emeri. Stiče se utisak da je došlo doba da se jedan od najboljih golmana svetskog fudbala u prethodnih nekoliko decenija, percipira među rivalima kao slaba tačka svog tima.

Izabrane vesti

"U analizi utakmice mnogo smo govorili o Nojeru. Igračima je apostrofirano koliko stoji visoko i da mi taj aspekt njegove igre možemo da iskoristimo. Kako se utakmica bližila kraju i utakmica bila zatvorenija, šutevi sa distance postali su jedna od realnijih opcija za način na koji se može dati gol, a onda je Džon ušao, a ja sam znao da od prvog trenutka na terenu planira da šutne na gol visoko postavljenom Nojeru. Neverovatno je koliko je Džon usredsređen na svaki minut koji provede na terenu".

A čini se da se Nojer nije preterano potresao zbog primljenog gola.i da je suštinski želeo da poruči otprilike "lako me je sada kritikovati".

"Jesam li mogao da stojim metar ili dva bliže, verovatno jesam, ali nije da se ovakvi golovi primaju baš na svakoj utakmici. Ovakav stil igre je jednostavno naš i ja želim da tako igramo, šta god da se danas izrodlilo iz tog stila", jasan je 38-godišnji golman.

Branio je dugogodišnjeg saigrača i Jozua Kimih.

"Ne možete da krivite Manua. Toliko imamo koristi od njegove igre i visoke postavke, ova jedna situacija se jednostavno desila. Mi tako igramo stalno, to je naš naš sistem, Manu je naš značajan faktor u držanju lopte u posedu, nije kriv večeras", kolegijalan je Kimih.


tagovi

Unai EmeriAston VilaDžon DuranManuel NojerBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara