TSC u Kazahstanu: Astana retko gubi kod kuće, ali dobili smo Pazar i Čuku, a to je evropski nivo

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.24. | 16:19

“Mi smo u procesu stvaranja, sutra je dobra prilika da pokažemo kakav fudbal možemo da igramo“, rekao je Jovan Damjanović pred meč sa Astanom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Almatija)

Doputovao je tim TSC-a u Almati, a večeras će odraditi i trening uoči utakmice, na istom stadionu gde će sutra odmeriti snage sa Astanom. Uoči meča, prisutnim srpskim, ali i kazahstanskim medijima obratio se šef struke Topolčana, Jovan Damjanović, zajedno sa fudbalerom tima iz Bačke Topole, Mihajlom Banjcem, koji je u redove Plavih lavova došao kao pozajmljen igrač ruskog Krasnodara. Prvi meč ikada na tlu Kazahstana, ekipa TSC-a odigraće sutra na Centralnom stadionu u Almatiju, domu fudbalera Kajrata i nacionalnog tima (četvrtak 18.45 časova).

Izabrane vesti

Šef struke Topolčana ističe da ima veliko poštovanje prema sutrašnjem protivniku i da bi pozitivan rezultat bio jako značajan za moral i samopouzdanje njegovog tima. Podsećanja radi, kazahstanska ekipa je dospela u ligaški deo Lige konferencije nakon tri kola kvalifikacija, i isto toliko pobeda na Centralnom stadionu u Almati. TSC baš tu dolazi nakon dve uzastopne pobede u prvenstvu, posle niza loših rezultata.

Dobro smo se spremili, poznajemo protivnika i imamo respekt. Iz tog poštovanja želimo da budemo skromni. Pokazaćemo kakav fudbal želimo da igramo, da pokažemo naš način igre. Mi smo u procesu stvaranja, sutra je dobra prilika da svi zajedno pokažemo kakav fudbal možemo da igramo“, rekao je Damjanović pred utakmicu.

U redovima Astane se nalaze Aleksa Amanović, bivši đak Partizana i član ivanjičkog Javora, kao i nekadašnji centarfor Kragujevčana, Džofri Činedu. Biće to kakvo-takvo olakšanje za Topolčane, u smislu pripreme i analize sutrašnjeg protivnika. Otkrio je i Jovan Damjanović ko će od fudbalera njegovog tima propustiti sutrašnji meč.

Iz više razloga poznajemo dobro ekipu Astane, Činedu, koji je u odličnoj formi, je do skoro igrao u Kragujevcu, ali poznajemo i druge igrače, Amanovića i Kamaru, u stafu su takođe ljudi sa Balkana. Blisko nam je to što rade, retko kada ovde gube, ali to ne menja naše ciljeve da se sutra prezentujemo i dođemo do dobrog rezultata. Svi su spremni sem Saše Jovanovića“, naveo je Jovan Damjanović.

I mladi strateg se složio sa činjenicom da su prethodne dve pobede bile jako bitne, i da su baš zbog toga njegovi fudbaleri doputovali u Almati mnogo motivisaniji. Raduje ga i sve bolja igra, koju njegovi izabranici pokazuju iz meča u meč.

Imali smo dve jako zahtevne utakmice. To je momcima potvrda da mogu da pobeđuju, ali rezultat je pre svega posledica dobre igre. Ovo vreme je kratko, ali mora da se vidi šta radimo, znači nam to sve pred ovakvu utakmicu“, istakao je Damjanović.

Mihajlo Banjac, povratnik u redove TSC-a, smatra da su on i saigrači u dobrom momentu, posle dve pobede protiv kvalitetnih protivnika u domaćem prvenstvu. Uveren je da je i početak sezona bio samo loš san, jer ekipa poseduje mnogo veći kvalitet.

Pripremljeni smo maksimalno za ovu utakmicu, ako budemo izgledali kao u poslednja dva meča ne bi trebalo da imamo velikih problema. Astana ima svoje kvalitete koje ćemo pokušati da zaustavimo, ako ispunimo sve što zacrtamo možemo doći do dobrog rezultata. Prvih par kola nije bila naša realnost. Ovaj tim može mnogo, igrao je u Evropi sa velikim klubovima i pokazao je da može da se nosi sa svima. Mnogo nam znače te pobede protiv Novog Pazara i Čukaričkog, to su timovi na nivou Evrope“, naveo je Banjac.


tagovi

TSC Bačka TopolaJovan DamjanovićAstanaMihajlo Banjac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara