Istina o Vircu: Ko sve može da ga dobije? Šta odlučuje? Kakva je uloga Džamala Musijale?

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.10.24. | 19:38

Bajern Minhen trenutno prednjači u trci, a operaciju vodi lično Uli Henes

Doskoro nemački vunderkind, odskora jedan od najboljih igrača današnjice. Uz ime Florijana Virca (21) sve ređe idu epiteti vezani za njegov potencijal, a sve češće oni što ga opisuju kao jednog od vodećih igrača nove generacije. I u to više niko ni najmanje ne sumnja - uz Džuda Belingema, Vinisijusa Žuniora, Lamina Jamala, Pedrija, Džamala Musijalu, te još neke momke (pre svega one nešto starije, poput Embapea, Halanda ili Fodena), kreativac Bajera iz Leverkuzena spada u najveće blago modernog fudbalskog univerzuma.

Otuda ne čudi što se njegovo ime maltene svakodnevno pominje u svetskim medijima već nekoliko meseci unazad. Verkself će mnogo teško uspeti da ga zadrži nakon ove sezone i licitacija je, očekivano, krenula: pod broj jedan gde će; pod dva kad će; pod tri šta će imati presudnu ulogu u njegovoj odluci.

Izabrane vesti

Kako javlja Bild pod vinjetom "ekskluzivno saznajemo" i naslovom "Istina o Vircu i Bajernu; kakvu ulogu u svemu igra Musijala", uvek dobro obavešteni Kristijan Falk otkrio je da sedam vrhunskih klubova trenutno 'peca' Virca, ali da samo četiri imaju i realnu šansu da do njega dođu.

"Bajern će imati žestoku konkurenciju. Florijan Virc igra ulogu u ozbiljnom strateškom planiranju još Real Madrida, Mančester Sitija i Arsenala", stoji u Falkovom tekstu.

Čuveni nemački transfer-specijalac pritom je podsetio na nedavnu izjavu Ulija Henesa, najvažnijeg čoveka u Nadzornom odboru bavarskog velikana, koji mora da aminuje svaki transfer skuplji od 40.000.000 evra.

"Možemo da potrošimo 100.000.000 evra jednom u nekoliko godina na igrača kao što je Hari Kejn. I možda ponovo na vrhunskog nemačkog fudbalera. U redu, svi znaju da obožavam Virca i da bih ga rado doveo"...

Ta izjava kao da je bila inicijalna kapisla da Bajern krene u medijsku ofanzivu na sjajnog vezistu. Od tada nije prošla nijedna nedelja da se neko iz kluba - makar to bio i igrač - nije oglasio i otvoreno izrazio želju da Virca vidi u Minhenu.

Falk je dalje objasnio kako je Bajern trenutno najaktivniji:

"Prema našim saznanjima Henes lično vodi operaciju "Virc". On održava kontakt sa porodicom mladog igrača i već ih je pozvao u svoju oazu na jezeru Tegernze u Misbahu. Podsećanja radi, ljudi iz Bajerna su još 2019. proveli Florijana kroz omladinski kampus, upoznali sa klubom, međutim on se tada ipak odlučio za Leverkuzen".

Kada je pre dve godine igrač pokidao ligamente, Bavarci su ponovo stupili u kontakt sa igračem i pružili mu podršku u oporavku. Iz tog perioda datira i fotografija na kojoj Virc trenira individualno u svojoj kući obučen u dres Bajerna.

"Za koji će se klub Florijan Virc odlučiti idućeg leta ne zavisi samo od visine naknade za transfer. Ključ će biti ubediti igrača", piše dalje Bild. "Čini se da će u svemu veliku ulogu odigrati Džamal Musijala. On je postao veliki prijatelj sa Vircom. Odlično se dopunjuju na terenu igrajući za Nemačku i druže se privatno. Naravno, Bajern će na Musijalu u ovoj borbi moći da računa samo ukoliko ovaj reši da produži ugovor koji mu ističe 2026".

Najtrofejniji nemački klub trenutno vodi u trci za 'desetku' Levera, ali Falk upozorava da se Real i Mančester Siti, pre svih, neće tek tako predati. Madriđani već dve godine prate Virca, vide ga kao sjajnog partnera Džudu Belingemu, i veruju da će im šanse značajno porasti ukoliko Ćabi Alonso, kako se očekuje, preuzme Kraljevski klub.

Siti je, logično, u priči jer mu treba zamena za Kevina De Brujnea, kome su već 33 godine. A i ugovor mu ističe za 10 meseci. Takođe, Virc je tim igrača kakve Pep Gvardiola obožava - vrhunski tehničar, taktički obučen, odgovoran u defanzivi, ne teži bespotrebnom samoisticanju. Pitanje je samo da li će Pep produžiti saradnju sa Građanima, odnosno šta će biti sa svim onim silnim optužbama na račun engleskog šampiona za kršenje finansijskog fer-pleja.

Kada je Arsenal u pitanju, Mikel Arteta 'nije sporan': "Ako želimo da budemo najbolji tim na svetu moramo da dovodimo najbolje igrače, to je valjda svima jasno", izjavio je Španac kada je upitan o šansama da Virc pojača Tobdžije.

Ipak, deluje da klub iz Londona među ova četiri trenutno ima najslabiju poziciju...

Florijan Virc postigao je šest golova na prvih devet mečeva ove sezone. U Bundesligi već je izbrojao 114 nastupa, 29 pogodaka i 35 asistencija. Za Nemačku je igrao 25 puta. I sve to sa tek napunjenom 21 godinom.

U tom uzrastu skuplji od njega (130.000.000 evra) je samo Belingem (180.000.000).


tagovi

Florijan Virc

Obaveštavaj me

Bajern
Real Madrid
Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara