Frenki de Jong (©Reuters)
Frenki de Jong (©Reuters)

Mesi i De Jong na Valjekasu pletu mrežu u pohodu na Kup kralja, Rajo se ne priseća rado Barsinih gostovanja

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.01.21. | 13:32

Mali tereni smrt su za Blaugranu, a Andoni Iraola snabdeven je informacijama iz Bilbaa i kupi Marcelinove cake

Kup kralja ulazi u završnicu, a Barselona prolaz u osminu finala traži u Madridu protiv redovne „mušterije“. Katalonci su preživeli Kornelju i veštački teren, pokazalo se da ispadanje Atletiko Madrida od niželigaša Kornelje nije slučajnost, a ranjena zver oštri kandže za gostovanje na Valjekasu (21.00).

Rajo Valjekano svojski se trudi da pronađe put do povratka u Primeru. Godinama unazad Rajo je saplitao najveće u Primeri na Valjekasu, ali jedan tim mu nikako nije ležao – Barselona. Bio je trn u oku mnogima, ali Barseloni nije uspevao da napravi problem. Naprotiv, pucala je petarda u nekoliko navrata. Znala je Blaugrana da izađe na kraj sa Rajom, vezala je 13 pobeda, ali to su neka prošla, mirnija vremena za tim sa Nou Kampa.

Izabrane vesti

Mali tereni prave problem Barseloni, a upravo je takav Valjekas. Mogla bi Blaugrana da se suoči sa poteškoćama prilikom distribucije lopte, neće imati dovoljno prostora da razvuče rivala, a jedan pogrešan potez i primljen gol mogli bi da podignu tenziju do neslućenih visina. Za razliku od gostovanja Kornelji, Barsu ne čeka veštački teren, a Ronald Kuman ponovo može da računa na Lea Mesija nakon što je odradio dva meča suspenzije zbog udaranja Asijera Viljalibrea u finalu Superkupa. Bolna je tema Superkup i izgubljen trofej, zaobilazi se u širokom luku na Nou Kampu. Trenutak slabosti probudio je umirene duhove. Ipak, Blaugrana se vratila na staro nakon utakmice sa Bilbaom – prolazak u Kupu kralja i pobeda na gostovanju Elčeu.

Frenki de Jong igra sve bolje, prija mu poverenje Ronalda Kumana. „Otključao“ je Elče i nastavio da trese mreže, očekuje se da će biti predvodnik Barselone i na Valjekasu, a Ronald Kuman mogao bi da izvrši nekoliko promena i na teren pošalje prošaranu ekipu. Riki Puć, Žunior Firpo i Neto mogli bi da startuju od igrača iz drugog plana. Puć se Kumanu nametnuo kao logično rešenje golom Elčeu. Holandski strateg ozbiljno shvata gostovanje i kup takmičenje. Leo Mesi počeće od starta kako ne bi bilo trzavica, ali i da bi Argentinac uhvatio formu uoči sudara sa Atletik Bilbaom u Primeri.

Neće mnogo žaliti Rajo Valjekano u slučaju eliminacije, bacio je sve karte na povratak u Primeru. Prioriteti su posloženi, a Kup kralja nije na prvom mestu. Slatko bi bilo savladati Barselonu i oduzeti joj priliku da popuni vitrine, produbiti krizu u Kataloniji, ali su iz Raja svesni šansi. Pobeda bi bila prava senzacija. A, bilo ih je ove sezone u Kupu kralja.

Andoni Iraola neće imati na raspolaganju Emilijana Velaskeza. Povredio se defanzivac Raja protiv Majorke, a Esteban Saveljić će sa Advinkulom, Katenjom i Franom Garsijom činiti poslednju liniju tima. Bivši igrač Atletik Bilbao dobio je smernice od Lavova. Preferira Iraola igranje u formaciji 4-2-3-1, ali bi za ovaj meč mogao da se opredeli za promenu taktike i zaigra zatvorenije. Argentinac Oskar Treho, Mario Suarez i Santi Komesana trebalo bi da čine trojku na sredini terena koja će biti zadužena za destrukciju protivničkih napada. Dok će napadačku trojku činiti Isi Palazon, Alvaro Garsija i Bebe.


ŠPANIJA, KUP KRALJA - OSMINA FINALA

Utorak

Valjadolid - Levante 2:4 (1:2)

/Vilja 13, Vajsman 65 - Bardi 23, Malsa 45, Koke 59, Morales 80 pen/

Betis - Sosijedad 1:1 (0:1), posle produžetaka 3:1

/Kanales 79, Iglesijas 76, 111 - Ojarzabal 13/

Đirona - Viljareal 0:1 (0:1)

/Pino19/

Sreda

19.00: (1,70) Sevilja (3,50) Valensija (4,80)

21.00: (2,60) Almerija (3,00) Osasuna (2,75)

21.00: (6,25) Rajo Valjekano (4,30) Barselona (1,45)

Četvrtak

19.00: (5,90) Navalkarnero (3,60) Granada (1,57)

21.00: (4,70) Alkojano (3,35) Bilbao (1,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup kraljaBarselonaValensijaSevilja

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara