Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus kvari planove Reala sa 360.000.000 za Mbapea

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 17:29

Kraljevski klub prvi favorit, Ronaldo bi mogao da bude kec iz rukava

Ovog leta Kilijan Mbape je najavio da ostaje u Pari Sen Žermenu i da će u sezoni 2020/21 pomoći ekipi u novom napadu na evropski tron. Pitanje je šta posle? Narednog leta, Francuz ulazi u poslednju godinu ugovora, Sveci mu još uvek nisu ponudili novi, a Real Madrid je konstanto apostrofiran kao apsolutni favorit za dovođnje narastajuće svetske zvezde.

Ali Tutosport piše da Juventus za letnji prelazni rok 2021. godine sprema džakove novca koje niko nikada u fudbalu nije video, kako bi reprezentativca Francuske doveo u Torino i učinio ga apsolutnim rekorderom u kategoriji najizdašnijih kupovina. I sve u danima kada iz kluba poručuju da su gubici za prethodnu sezonu 89.700.000, a da će sezonu 2020/21 okončati sa ukupnim deficitom od 381.600.000 evra. Bjankoneri bi u narednih godinu dana morali da se posluže genijalnom matematikom, koja bi im pomogla da dovedu napadačko rešenje za narednih deset godina.

Izabrane vesti

Ozbiljan adut, ili kec iz rukava je Kristijano Ronaldo. Prethodnih dana se pisalo kako Portugalac igra poslednju sezonu u crno-belom dresu (ugovor do 2022. godine) i da Naser El Kelaifi sprema ozbiljnu ofanzivu na višestrukog osvajača Zlatne lopte. A upravo 35-godišnjak pominjao kao figura koja će popuniti prazninu ukoliko Mbape napusti Park Prinčeva. Činjenica je da je Ronaldo idol supertalentovanom francuskom napadaču kojem bi sigurno imponovalo da ga nasledi u Torinu, a i prelaskom u Real Madrid 21-godišnjak bi na neki način nasledio portugalčevu zaostavštinu.

Juventus bi se odlaskom Ronalda oslobodio astronomske plate od 31.000.000 evra, ali ni Mbape sigurno ne bi pristao na mnogo manje, pošto u Pari sen Žermenu prima oko 18.000.000, a u jednom trenutku se spekulisao da bi mogao da bude izjednačen sa Nejmarom na 37.000.000.

Devetostruki uzastopni šampion Italije će pokušati da pokvari planove Kraljevskom klubu, ali Florentino Perez je stari prekaljeni lisac i zna da prilika koja će mu se ukazati narednog leta da potpiše Francuza, nije iz kategorije onih koje smeju da se propuste. Mislite da su Blankosi slučajno primenili najradikalnije mere štednje u zadnih 30 godina? Klub nije potrošio ni cent, kroz izlazne transfere u kasu je ušlo oko 100.000.000 i tako je utaban teren za nekoliko bombi koje šampion Španije planira da aktivira za godinu dana.

Kilijan Embape bio bi ona koja najglasnije odjekuje. Renov Eduardo Kamavinga je takođe već preseljen na Santijago Bernabeu od strane medija, a master plan trebalo bi da bude zaokružen Erlingom Halandom i pravljenjem bez konkurencije najtalentovanijeg napadačkog tandema današnjice.

Koliko će se ovih projekcija obistiniti, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali nas za desetak meseci očekuje paklen letnji prelazni rok. Real je gladan megalomanske potrošnje, ali biće velikana spremnih da se ozbiljno uključe u licitaciju.


tagovi

Kilijan EmbapeKristijano RonaldoReal MadridJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara