Davide Macota (©Twitter/Malta FA)
Davide Macota (©Twitter/Malta FA)

Konteov pomoćnik pokušava da napravi nešto veliko sa Maltom

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 11:36

Mediteranska selekcija mora da pobedi Moldaviju (nedelja, 18) u 4. kolu D divizije Lige nacija da bi sačuvala šansu za promociju u treći rang

Posle septembarskog prozora Fudbalski savez Malte nije bio zadovoljan, otpustio je selektora Mikelea Markolinija i, barem privremeno, angažovao nekadašnjeg pomoćnika Antonija Kontea - Davidea Macotu. Ovaj 54-godišnji Italijan će debitovati ove nedelje od 18 časova protiv Moldavije u 4. kolu D divizije Lige nacija.

Malta je u septembru glatko izgubila u Kišinjevu od Moldavije sa 2:0, a potom je na Pirinejskom poluostrvu savladala Andoru sa tankih 1:0. Preostale dve utakmice, protiv tih istih rivala, odigraće kod kuće, ali da bi se domogla prvog mesta Grupe 2 mora da trijumfuje na oba.

Izabrane vesti

Pritom, pošto se gleda međusobni odnos u slučaju da su dve ekipe izjednačene, Malta ovog popodneva mora da trijumfuje sa najmanje dva gola razlike da bi sačuvala realnu šansu da se domogne promocije. Jer, Moldavija je pre tri dana savladala Andoru sa 2:0 i gotovo da je već obezbedila drugo mesto, odnosno baraž.

To što sam sada postao selektor Malte je ostvarenje sna. Ponosan sam što sam dobio priliku da vodim neki nacionalni tim. Ne mogu da opišem koliko sam bio srećan kada sam prvi put izašao na trening kao selektor. Veoma sam zahvalan FS Malte što mi je pružila ovu šansu. Uradiću sve da zabeležimo rezultate kojima se svi nadamo“, kazao je Macota.


18.00: (3,05) Malta (2,75) Moldavija (2,75)


On je bio u Konteovom stručnom štabu u Čelsiju, a od 2020. godine je zaposlen na Malti. Bio je asistent prethodnim selektorima Dejvisu Mangiji i Markoliniju.

Moldavija je na Malti gostovala tri puta u ovom veku i zabeležila je po jedan od svakog mogućeg ishoda. Izgubila je 2002. godine sa 3:0, pobedila je 2007. sa 3:2, dok je poslednji duel, u martu 2016. godine, završen 0:0.

LIGA NACIJA (D DIVIZIJA) – 4. KOLO

Nedelja

GRUPA 1

18.00: (2,75) Lihtenštajn (2,95) Gibraltar (2,85)

GRUPA 2

18.00: (3,05) Malta (2,75) Moldavija (2,75)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija MalteReprezentacija MoldavijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara