Miler i Čupo Moting (©Reuters)
Miler i Čupo Moting (©Reuters)

Bajern taman koliko treba, dvostruka saradnja Sara i Čupo Motinga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 22:38

Petoligaš Diren dobro prošao na Alijanc areni

Bajern je kao nominalni gost na Alijanc Areni savladao ekipu Direna i plasirao se među 32 tima u Nemačkom kupu - 0:3. Ništa drugačije nije se očekivalo duelu šampiona Evrope i petoligaša. Više od bilo čega drugog ovesezonska premijera u nacionalnom kupu poslužila je Hansiju Fliku da proba novajlije koje su na Alijanc arenu stigle ovog leta, kao i da pruži šansu mladim snagama, koje su predvodili standardni prvotimci Žerom Boateng, Tomas Miler i Alfonso Dejvis.

Erik Čupo Moting je iskoristio debi da sebi nametne epitet dvostrukog strelca, a Buna Sar je oba puta nameštao golove bivšem napadaču Pari Sen Žermena. Iako nije postigao gol, odličan utisak ostavio je Džamal Musijala, inače najmlađi debitant ii strelac za Bajern u Bundesligi. Starter u dresu novog starog kluba bio je i Daglas Kosta, dok je Aleksandar Nibel kojeg mnogi već nazivaju naslednikom Mauela Nojera odigrao prvu utakmicu za Bajern. Bavarci su odigrali tačno onoliko koliko im je bilo potrebno, a Diren je rezultatski prošao bolje od nekolicine niželigaša sa kojima se minhenski tim susretao u prethodnoj deceniji na staru najmasovniijeg takmičenja Nemačke.

Izabrane vesti

Nešto više od polovine prvog poluvremena bilo je potrebno šampionu Bundeslige da načne rivala. Glavni protagonisti akcije za vođstvo bili su Buna Sar i Čupo Moting. Doskorašnji desni bek Marseja je odložio, a Kamerunac uklizao i prosledio loptu u gol. Desetak minuta kasnije izabranici Đuzepea Bruneta skrivili su jedanaesterac, a loptu je u ruke uzeo najiskusniji pojedinac susreta Tomas Miler. Par sekundi kasnije bilo je 2:0 i delovalo je da će Bajern ispratiti rivala sa još par lopti u mreži. Ali do kraja je ušla samo još jedna kao plod nove saradnje Čupo Motinga i Bune Sara.

Hansi Flik je uspeo da odmori većinu standardnih fudbalera koji su se vratili u klub posle reprezentativnih obaveza, a Sar, Čupo Moting i Musijala pokazali su da će koristiti svaku priliku koja im se bude ukazala.

KUP NEMAČKE – 1/32

Četvrtak

Diren - Bajern 0:3 (0:2)

/Čupo Moting 24, 75, Miler 36/


tagovi

Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara