©Reuters
©Reuters

Đoković: Uvek je vreme za zlato, napunio sam se energijom uz srpske olimpijce

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 15:07

Srpski teniser zadovoljan posle nove pobede

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Novak Đoković se savladavši Dominika Kepfera plasirao u četvrtfinale, a posle trećeg uspešnog koraka blistao je od zadovoljstva i optimizma.

Izabrane vesti

"Bilo je užasno teško, veoma vruće, sparno, usred dana. Mnogo smo se znojili i on i ja. Ovakvi uslovi utiču dosta i na odskok loptice i njenu brzinu. Rival je izašao na teren rasterećenog uma i mentalnom jasnoćom. Znao je šta treba taktički da radi, napadao je, bio agresivan. Bio sam malo zatečen njegovom dobrom igrom na početku, branio sam se i pokušavao da se nađem na terenu. Pri rezultatu 5:5 sam prelomio taj otpor i vezao pet gemova u nizu", rekao je Đoković i osvrnuo se na podršku Damira Mikeca i Zorane Arunović, naših prvih olimpijaca koji su osvojili medalju:

"Nisam video naše šampione na tribinama, ali sam dobio vest i zahvalan sam im, pre svega na zlatnoj medalji. Hvala im i na podršci, nadam se da ću imati prilike i uživo da im čestitam".

Pohvale na račun srpskog tenisera izneo je i njegov današnji rival koji je posle poraza istakao da je vreme da Novak osvoji olimpijsko zlato.

"Uvek je vreme za zlato. Videćemo".

Jučerašnje popodne je Đoković iskoristio da poseti ostale srpske olimpijce.

"Bilo je sjajno u olimpijskiom selu. Poseta je bila kratka jer sam znao da igram prvi meč danas i nisam želeo da trošim previše vremena i energije. Napunio sam se energijom. Bilo je lepo, video sam ljude koje poznajem, koji su deo našeg olimpijskog tima, kao i članove medicinskog olimpijskog tima - profesora Gagu Radanovića. Pričao sam sa mnogo različitih sportista i nadam se da će iz moje posete dobiti inspiraciju da igraju što bolje, kao što sam ja dobio energiju. Delim iskustva, pričamo, bodrimo se međusobno što i jeste duh olimpijskih igara".

Naredni Novakov rival je Stefanos Cicipas, a Srbin se nada da neće ponovo igrati u prvom terminu, kada je ujedno najveća vrućina.

"Cicipas ne igra miks i postoji dobra šansa da igramo večernji duel što, ako se nastavi sa ovakvim vrućinama, nije uopšte loše".


tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara