(©Reuters)
(©Reuters)

Prokleta bila reprezentativna pauza

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 00:12

Mikel Artera ima glavobolju zbog povreda Martina Edegora i Rikarda Kalafjorija

Tu i tamo bude slučajeva da zvezde ne dođu na okupljanje državnog tima, da osete iznenadni bol i otkažu selektoru, ili da ih pak pokosi virus, a onda se ekspresno oporave kada opet na red dođu klupske obaveze. Bivalo je i biće takvih slučajeva, kao što će i trenere štrecati kada tokom reprezentativne pauze vide svog igrača na zemlji sa bolnom grimasom na licu.

Sa takvom je Martin Edegor napustio teren, tražio je izmenu u drugom poluvremenu protiv Austrije. I kako sreće da je to jedina muka i briga Mikela Artete. Ne, nije, posle ovog 'prozora' u Arsenalu će izvesno neko izustiti: prokleta bila reprezentativna pauza.

Izabrane vesti

Derbi severnog Londona je iza ugla, Arsenal će u nedelju izaći na megdan Totenhemu. Sasvim moguće bez Martina Edegora. Kapiten Norveške i kluba sa Emirejtsa dobio je udarac, osetio je bol u skočnom zglobu nakon duela sa Kristofom Baumgartnerom. Nije mogao da nastavi, uz pomoć dvojice lekara napustio je teren i praktično obnovio povredu.

Martin Edegor se žalio još posle duela sa Brajtonom da oseća bol, ali je reakcija na narednim treninzima i utakmici sa Kazahstanom bila pozitivna. Ipak, zglob nije izdržao i Mikel Arteta ima novu glavobolju. Izgubio je Mikela Merina na neodređeno (povredio rame, došlo do napuknuća kosti i pričekaće na debi, možda i koji mesec), suspendovan je Deklan Rajs, a povredu je zadobio i norveški kreator igre.

Sve ukazuje na to da bi na sredini protiv Totenhema mogli da počnu Tomas Parti i Žoržinjo, no sastavljanje veznog reda nije jedina poteškoća sa kojom će se u Arsenalu suočavati idućih dana...

Londonski klub je izdvojio 45.000.000 evra za Rikarda Kalafjorija i na neodređeno ostao bez italijanskog štopera. Došlo je do kontakta sa Usmanom Dembeleom, javio mu se bol u listu i momentalno se vratio u Arsenal na ispitivanja. Lučano Spaleti izneo je smelu prognozu da ništa nije ozbiljno, no pitanje je hoće li akvizicija iz Bolonje biti spremna za Totenhem.

Dve povrede tokom reprezentativnih obaveza – nije malo. A, gde su tu one od ranije koje vuku Gabrijel Žezus (igrao samo u prvom kolu) i Takehiro Tomijasu, plus peh koji je zadesio Mikela Merina...


tagovi

ArsenalMartin EdegorRikardo KalafjoriMikel MerinoDeklan RajsGabrijel ŽezusTakehiro TomijasuMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara