Trenutak kada je Tijago Silva zaustavio loptu iako je dosuđena prednost (©YouTube)
Trenutak kada je Tijago Silva zaustavio loptu iako je dosuđena prednost (©YouTube)

Sao Paulo traži da se poništi meč sa Fluminenseom zbog igranja rukom Tijaga Silve (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 23:00

Brazilski prvoligaš je ljut na sudiju Paula Sesara Zanoveljija

Oluja u brazilskom fudbalu koju je izazvao Sao Paulo. U brazilskom prvoligašu su besni zbog jedne očigledne greške sudije Paula Sesasra Zanoveljija, zbog koje su Fudbalskom savezu podneli žalbu i zahtev da se utakmica sa Fluminenseom poništi.

Reč je o prvenstvenom meču koji se odigrao pre nedelju dana na Marakani u Rio de Žaneiru, Fluminense je trijumfovao sa 2:0 i tako pobegao iz zone ispadanja u Seriji A. Problem je što je Fluzao poveo u 32. minutu pogotkom Kaua Elijasa koji nije baš bio po pravilima.

Izabrane vesti

Šta se tačno desilo?

Korintijans je imao napad, ali je Kaljeri napravio faul. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, ali glavni se nije oglasio, već je rukama pokazao prednost pošto je lopta stigla do odbrane Fluminensea. Konkretno do Tijaga Silve, koji se očigledno zbunio i zaustavio loptu rukom pre nego što ju je dodao saigraču. Iz nastavka te akcije lopta je došla do Elijasa, koji je potom postigao gol.

Ono što je najkontroverznije u celoj priči, u brazilskom prvenstvu postoji VAR. I Pozvali su odmah posle pogotka Zanoveljija iz sobe, on je neko vreme gledao snimak i razmislio šta da uradi, pre nego što je konačno priznao pogodak.

Sad, da bi ishod akcije bio drugačiji da Silva nije zaustavio loptu rukom, ne bi. Opet bi Fluminense postigao gol. Međutim, činjenica je da nije bilo po pravilima, a sudiji bi prvenstveno zadatak trebalo da bude da se njih pridržava.

Druga je stvar što je aktuelni šampion Južne Amerike na terenu zaista nadigrao Sao Paulo, kasnije postigao i drugi pogodak i komotno trijumfovao. Sada čelnici Sao Paula pokušavaju da dobiju poništenje utakmice za zelenim stolom i njeno ponovno odigravanje. Teško da će se tako nešto desiti, ali sudija Zanovelji će verovatno izvući deblji kraj i biti kažnjen na neki način.

Hteo sam da pustim prednost. Igrač je zaustavio igru i izveo slobodan udarac. Signalizirao sam slobodan igrač. Pustićemo. Ja ću sada da pričam. Nastavljamo utakmicu. Dao sam prednost, sve se nastavilo. Gol je legalan, OK“, pričao je Zanovelji sa sudijom iz VAR sobe Žuniom Benevenutom, što se jasno čulo na snimku koji je Sao Paulo dostavio kao dokaz da je napravljena greška.

Trener Sao Paula Luis Zubeldija je izneo svoje mišljenje pred novinarima.

Kapiten je trebalo da progovori, pošto je došlo do konfizije. Ako sudija nije dunuo u pištaljku, kako je mogao da dozvoli Tijagu da zaustavi loptu rukom? Onda je pogledao ponovo snimak. Pustio je prednost i okrenuo se, a Tijago je stavio ruku na loptu. Kako je mogao onda da ne dosudi slobodan udarac, pogotovo kada je pogledao VAR snimak“, zapitao je Zubeldija.



tagovi

Brazil 1Sao PauloFluminenseTijago Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara