Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Siner se prisetio sudnice, nemirnih noći i nespavanja: Zbog afere sam često bio bolestan

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 22:34

„Tokom US opena sam ponovo počeo da budem svoj, a to je važnije od rezultata. Problemi mi nisu nestali iz glave, ali sam manje razmišljao o njima“, kaže Italijan

Završio je na optuženičkoj klupi, nalepljena mu je etiketa prevaranta zato što je dva puta pao na doping testu. Ni mesec dana nije prošlo otkako su detalji procurili u javnost, a Janik Siner je kolekciju uvećao osvajanjem drugog grend slem trofeja.

Nije suspendovan, nije morao na hlađenje, ali jeste bio (i biće) na udaru kritika. Izdržao ih je (za sada), prebrodio teške trenutke i Njujork napušta kao – pobednik. Posle Australijan opena pehar je podigao i na US openu, ostao je usredsređen, nisu ga pokolebali sporadični zvižduci i sada uživa. Prvi put posle dugo vremena.

Izabrane vesti

Proslava je bila tradicionalna.

„Znate li šta prvo uradim posle ovakve pobede? Jedem hamburger i pomfrit sa Simoneom Vanjocijem i Darenom Kejhilom. Sedimo, uživamo u trenutku, onda radimo druge stvari kako bismo proslavili. Noć posle finala nisam mnogo spavao, ali sada je adrenalin opao“, poručio je Janik Siner.

Red lepih momenata, pa red ružnih. Prisetio se italijanski teniser kroz šta je sve prošao prethodnih meseci...

„Prošao sam kroz težak period, ne samo pre turnira, nego i nekoliko meseci ranije. Ostao sam sa ljudima koji me vole. Kada sam ušao u sudnicu, nije bilo kao pre. Oni koji me poznaju su mogli da kažu da nešto nije u redu. Dugo sam imao nemirne noći, često nisam spavao i kada je priča izašla u javnost, lakše je bilo da se razume zašto sam bio bolestan. Tokom US Opena sam ponovo počeo da budem svoj, a to je važnije od rezultata. Problemi mi nisu nestali iz glave, ali sam manje razmišljao o njima“.

Iako posle 22 godine nijedan od četiri grend slem trofeja nije pripao članu velike trojke (Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer), ne usuđuje se da kaže da im je došao kraj, da je ep završen. Ponajviše zbog srpskog asa, najvećeg svih vremena, jer je nedavno u Parizu osvajanjem olimpijskog zlata dokazao da je i dalje sposoban da pomrsi konce teniserima deceniju i kusur mlađim od sebe.

„Moramo da sačekamo, jedna sezona je premalo. Rodžer je otišao u penziju, sa Rafom treba da vidimo kako je, a Nole je osvojio ono što mu je nedostajalo. Pre svega mislim na sebe, znam da će me Karlos i ostali šampioni učiniti boljim igračem tako što će me terati da radim više. Lepo je videti da postoje nova rivalstva i srećan sam što sam njihov deo“.

Dirnuli su ga italijanski navijači podrškom, uprkos doping-aferi, ali i dobar deo ljudi na tribinama u Njujorku.

„Počastvovan sam pažnjom, čine me mirnijim. Nažalost, ne igram previše u Italiji, jer postoje samo tri turnira: Rim, Torino i Dejvis kup. Ali, osećam toplinu onih koji me gledaju u kućama. Italija me je gurala tokom US Opena. Uvek osećam naklonost Italijana, bez obzira na to gde igram. A, i publika na tribinama je bila divna, nisam znao kako će reagovati na celu aferu, uradili su to na najlepši način“.

Za Dejvis kup tim Italije neće igrati, ali namerava da otputuje u Bolonju kako bi bodrio kolege.

„Već sam razmišljao o tome. Mislim da ću u nedelju otići u Bolonju, ako treći meč bude odlučujuć. Mnogo mi je stalo do tima. Ne igram, jer ne bi imalo smola da to uradim na ovakav način. Ako stignete u poslednjem trenutku, niste na 100 odsto i možete da izgubite. Imamo odličan tim i veoma sam blizak sa momcima“, završio je Janik Siner.


tagovi

Janik SinerUS openUS Open 2024ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara