Sa meča u Nikšiću (©Reuters)
Sa meča u Nikšiću (©Reuters)

Potop kraj Bistrice: Crna Gora izgubila pre nego što je počelo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 22:41

Vels u prvih dva i po minuta postigao dva gola – 2:1

Dugo je Nikšić čekao da ugosti A tim reprezentacije Crne Gore, a na kraju se na stadionu kraj Bistrice gledao – potop.

Kako onaj s neba, jer je tokom cele utakmice padala kiša biblijskih razmera, tako i onaj na terenu, pošto je Crna Gora izgubila utakmicu od Velsa maltene pre nego što je i počela. Na semaforu je stajao drugi i po minut utakmice i rezultat 2:0 za goste!

Izabrane vesti

Uspeli su Sokolovi da u poslednjih 20 minuta prepolove zaostatak, nakon što su imali prečku i stativu pre toga, ali Vels je uspeo da sačuva prednost i da odnese tri boda iz Nikšića – 2:1.

Selektor Crne Gore Robert Prosinečki upisao je četvrti uzastopni poraz nakon dve početne pobede u prijateljskim utakmicama. Sokolovi su poslednjeplasirani u grupi posle poraza na Islandu i večeras kod kuće protiv Velsa.

Jako loše, razbijeno je izgledala odbrana Crnogoraca, u kojoj nije bilo glavnog igrača Stefana Savića. Tandem Rubežić – Šipčić više puta je ispadao iz igre, a trapava reakcija nekadašnjeg štopera Novog Pazara kumovala je vodećem golu Zmajeva, koji je posle „karambola“ u šesnaestercu domaćih postigao Mur.

Novi šok samo što je Crna Gora krenula s centra. Izgubljena lopta, kontra gostiju i odluka Vilsona da oproba udarac sa više od 20 metara ispostavila se ispravnom. Lopta se zabila pod prečku, golman Mijatović nije mogao ništa. Jedva da je počelo, a već 0:2.

Uspeli su Sokolovi da se trgnu posle takvog šokantnog početka utakmice, sabili su goste na njihovu polovinu, ali nije bilo ni sreće za pulene Roberta Prosinečkog. Najpre je Krstović promašio čist zicer, bio je sam ispred golmana, pa je Jovetić propustio veliku priliku i to iz dva pokušaja, da bi najbolji crnogorski igrač nakon svega pogodio prečku šutem sa centra. Golman je već bio savladan, nije ni probao da se vrati, ali ga je okvir gola spasao.

Nadirala je Crna Gora svim silama i u nastavku, Jovović je pogodio stativu udarcem sa 25 metara, mada je najbolju priliku u drugom delu promašio Mur, koji je u 67. minutu sa tri metra prebacio prazan gol!

Nadu domaćinu vratio je Camaj golom u 73. minutu, međutim, totalna ofanziva Crne Gore do kraja meča nije donela promenu na semaforu.

Lider grupe posle septembarskog ciklusa je Turska, koja je kod kuće pobedila Island sa 3:1.

Briljirao je na terenu novi fudbaler Benfike Kerem Akturkoglu, kojeg će uskoro moći na delu da vide i navijači Crvene zvezde u Ligi šampiona. Nekadašnji as Galate, a sada lisabonskih Orlova bio je strelac sva tri gola za Tursku.

I ovde je prvi pogodak došao rano, već u drugom minutu, ali je Island uspeo da se oporavi i da izjednači preko Palsona u 37. minutu. Ipak, bila je Turska mnogo bolji tim tokom cele utakmice i to je uspela da naplati. Sjajni Akturkoglu je doneo novo vođstvo svom timu u 52. minutu, potom mu je jedan gol poništen nakon intervencije iz VAR sobe, ali za het-trik se pobrinuo u 88. minutu, kojim je osigurao pobedu timu u crvenim dresovima.

LIGA NACIJA B - GRUPA 4

2. kolo

Crna Gora - Vels 1:2 (0:2)

/Camaj 73 - Mur 1, Vilson 3/

Turska - Island 3:1 (1:1)

/Akturkoglu 2, 52, 88 - Palson 37/



tagovi

reprezentacija Crne GoreFudbalska reprezentacija VelsaLiga nacijaStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara