Foto: Reuters
Foto: Reuters

Francuzi su noćna mora za Belgiju, a Davide Fratezi lider nove Italije!

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 22:53

Trikolori ponovo preslišali Crvene đavole (2:0), Azuri nadigrali i Izreal (2:1)

Belgija ima ozbiljan kompleks od Francuske. Galski petlovi su na četvrtom uzastopnom takmičarskom meču, a drugi put od samo dva meseca, uzeli meru Crvenim đavolima, vrativši se u igru za plasman u završnicu Lige nacija - 2:0 (1:0).

Izabranici Didijea Dešana potpuno su energetski uništili sastav Domenika Tedeska, dozvolivši mu da se uguši u fiktivnoj terenskoj nadmoći, a onda su mu zadavali fatalne udarce iz kontranapada. Centralna tačka utakmice bio je Usman Dembele, koji je prvo bio asistet kod gola Kolo Muanija na isteku pola časa igre, a potom i strelac efektnog pogotka u 57. minutu. Krilo Pari Sen Žermena je pokazalo da može da bude opasno i sa distance. Ušao je Dembele u sredinu nakon brzog kontranapada, a onda opalio sa 14-15 metara udaljenosti i savladao nemoćnog Kastelsa.

Izabrane vesti

Francuzi su meč okončali sa 44 odsto lopte u posedu, ali i sa čak 24 udarca ka protivničkom golu. Koristili su svaki slobodan prostor da izvše žestok udar na protivničku polovinu, pa Belgijanci mogu da budu zadovoljni što su meč okončali sa samo dva gola minusa.

Izuzetno važan posao za selekciju Didijea Dešana, iz drugog plana, radio je i Manu Kone, koji je bio referentna tačka za sve opasne napade Trikolora na ovom meču. Radio je izuzetno važan posao u oba pravca, pa je jasno da bi vrlo brzo mogao da postane jedan od ključnih igrača ovog tima.

Golove sa meča Francuska - Belgija pogledajte OVDE.

Davide Fratezi je lider nove Italije! Javnost na Apeninima je bila uporna u nameri da nakon Evropskog prvenstva smeni Lučana Spaletija, ali je predsednik tamošnjeg Saveza Gabrijele Gravina stao u odbranu selektora, koji je trebalo da bude predvodnik nove generacije tamošnjih fudbalera. Izgleda da je to bio dobar potez, pošto Azuri igraju kao preporođeni, pa se nakon večerašnjeg slavlja nad Izaraelom nalaze nadomak plasmana u završnicu Lige nacija - 2:1 (1:0).

Fratezi je i u energetskom i u tehničkom smislu lider ovog tima. Toliko je bio nadmoćan u odnosu na vezni red Izraela da je prvi pogodak na meču u 38. minutu, na centaršut Federika Dimarka, postigao grudima. Vezista Intera imao je ogromne zasluge i za postizanje drugog gola, pošto je upravo on presekao loptu u opasnoj zoni pred protivničkim golom. Pokušao je da postigne i drugi gol, ali je izblokiran, metu potom nije pogodio ni Đakomo Raspadori, ali zeste Mojze Ken, pa je već u 62. minutu bilo jasno pitanje pobednika.

Izarelci su po svaku cenu želeli da stignu makar do počasnog pogotka i u tome im je uspelo u 90. minutu, kada je mrežu Đanluiđija Donarume zatresao Mohamad Abu Fani.

Fratezi je vršio najveći pritisak na protivnika onda kada je ona bila u protivničkim nogama i na protivničkoj polovini. Upravo na taj način su i Azuri rešili pitanje pobednika. Dobio je pet od ukupno šest duela na zemlji, bilo ga je na svakom delu terena, pa je stoga opet apsolutno zasluženo zaradio epitet igrača utakmice.

Spaletijev tim je napravio dobar zamah, ali će morati da se potvrdi u oktobru. Tada će pred svojim navijačima u razmaku od četiri dana dočekati Italiju i Izrael, a u slučaju osvojenih šest bodova i zvanično će otvoriti vrata polufinala.

Golove sa meča Izrael Italija pogledajte OVDE.

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 2. KOLO

Ponedeljak

Francuska - Belgija 2:0 (1:0)

/Kolo Muani 29, Dembele 57/

Izrael - Italija 1:2 (0:1)

/Abu Fani 90 - Fratezi 38, Ken 62/



tagovi

Davide FrateziUsman Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara