Ibrahimovićevska partija Benija Šeška! Momak izrasta u prvoklasnog centarfora (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 22:49

Haland srušio Austrijance, povreda Edegora

Slovenac Benjamin Šeško (21) izrasta u prvoklasnog golgetera, ako to već i nije! Napadač RB Lajpciga nakon gola protiv Austrije (1:1) pre tri dana, večeras je pružio jednu od najboljih partija u reprezentativnom dresu, donevši laku i ubedljivu pobedu četi Matjaža Keka protiv Kazahstana - 3:0.

Šeško je bio posebno nadahnut. Zabeležio je het-trik za 40 minuta, s tim što je prvi pogodak bio pravo malo remek delo. 'Ibrahimovićevski', ako vam je draže. Primio je loptu daleko od gola - bilo je tu možda i više od 30 metara - a onda krenuo u solo akciju karakterističnu za Zlatana u mlađim danima. Nanizao na putu do mreže četvoricu igrača, da bi završnica bila zaista efektna (VIDEO). I verovatno dovoljna da taj gol bude proglašen najlepšim u ovoj rundi Lige nacija.

Izabrane vesti

Drugi pogodak Beni Šeško je postigao samo pet minuta kasnije. Ovoga puta uz obilatu pomoć Petra Stojanovića. Posle njegovog šuta golman Kazahstana je odbio loptu, a visoki centarfor se našao na pravom mestu.

Sve su Slovenci držali u svojim rukama, pogotovo nakon što su duplirali prednost. Gosti su retko prelazili na njihovu polovinu, a i kada su to činili, uglavnom nije bilo pravih rešenja.

Šeško je kompletirao het-trik u 63. minutu. Iskusni Erik Janža lepo je podigao loptu iz 'slobodnjaka', da bi se mlada slovenačka zvezda samo poklonila.

Zvezdaši Timi Maks Elšnik i Vanja Drkušić odigrali su svih 90 minuta. Razumljivo, ostali su u senci 21-godišnjeg saigrača, međutim suštinski dobro su odradili svoj deo posla.

Slovenija posle dva kola deli prvo mesto u Grupi 3 B divizije sa Norveškom, koja je u finišu došla do pobede protiv Austrije - 2:1. U junaka je izrastao Erling Haland, strelac tog drugog pogotka u 80. minutu. Veoma dobru partiju pružio je i Aleksander Serlot, njegov partner iz navale. Novi igrač Atletiko Madrida napravio je lep solo prodor u devetom minutu, poslužio Feliksa Mirea, a ovaj smireno gađao u ugao.

Austrijanci su dosta dugo imali bod u džepu zahvaljujući lepom pasu Patrika Vimera i sigurnoj realizaciji Marcela Zabicera u smiraj prvog dela.

Treba pomenuti da je Ralf Rangnik igrao bez nekoliko veoma važnih igrača, kao što su David Alaba, Ksaver Šlager, Miči Gregorič, Saša Kalajdžić, dok se Norvežanima polovinom drugog poluvremena povredio Martin Edegor.

Hrabri to što je vezista Arsenala uspeo sam da napusti teren...

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 2. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 3

Norveška - Austrija 2:1 (1:0)

/Mire 9, Haland 80 - Zabicer 37/

Slovenija - Kazahstan 3:0 (2:0)

/Šeško 23, 28, 63/



tagovi

Benjamin ŠeškoLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara