Depaj u Korintijansu do kraja 2026! Neće trpeti posledice, nije na crnoj listi

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 02:27

Kod Kumana jedna pravila važe za Saudijsku Arabiju, druga za Brazil

S vremena na vreme u prašumama Amazonije, ali i pokraj brazilske obale, znaju da odjeknu detonacije. Bombu je ove noći aktivirao Korintijans, završio je veliki posao – potpisao je Memfisa Depaja!

Holandski napadač dobio je uslove kakvim se nadao. Izboksovao je platu od 70.000.000 vrazilskih reala, što dođe oko 11.000.000 evra, i ugovor na 28 meseci iliti do kraja 2026. godine. I što je najvažnije, neće trpeti posledice. Ne nalazi se na crnoj listi Ronalda Kumana.

Izabrane vesti

Memfis Depaj je bio na spisku putnika za Evropsko prvenstvo, po povratku sa istog ostao je bez kluba. Razišao se sa Atletiko Madridom i dugo vagao, a to je uticalo na to da ga Ronald Kuman ne pozove za utakmice Lige nacija. Nemaš klub – ne može da igraš za reprezentaciju.

Ni prvi, ni poslednji koji tako rezonuje. Ali, za Memfisa Depaja je daleko opasnije bilo to što je selektor Holandije odlučio da zatvori vrata reprezentacije igračima koji igraju van Evrope. Doduše, ne svima. Jedna pravila važe za one u Saudijskoj Arabiji, a druga za ostale.

„Bergvajnu nisam odobrio odlazak u Saudijsku Arabiju, sa Memfisom može da bude drugačije. Liga u Brazilu je na višem nivo, on i nadalje može da bude deo reprezentacije, ali to će zavisiti od njegove kondicije“, rekao je Ronald Kuman.

Što važi za Stivena Bergvajna, ne važi za Memfisa Depaja. U njegovom slučaju Ronald Kuman nije isključiv, pa će nekadašnji igrač Mančester junajteda, Barselone, Atletiko Madrida, Liona i PSV Ajndhovena sasvim moguće imati priliku da podeblja statistiku u dresu sa državnim grbom (dao 46 golova) i dostigne rekordera Robina van Pesija, od koga ga dele samo četiri pogotka. Ako sprema bude na zadovoljavajućem nivou.

Memfis Depaj će biti predstavljen navijačima na utakmici protiv Žuventuda u kupu. Biće još jedna u nizu zvezda koje će zaigrati u zemlji petostrukog svetskog šampiona. Felipe Kutinjo, Dimitri Paje, Marselo, David Luis, Felipe Anderson, Lukas Mura, Tijago Silva, Aleks Sandro, Martin Brajtvajt su samo neke zbog čijih poteza trenutno navijačima širom Brazila raste adrenalin.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024KorintijansMemfis Depaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara