Viktor Đekereš (©Reuters)
Viktor Đekereš (©Reuters)

Sporting zacepio cenu i rasterao kupce, Đekereš negoduje: Previše je 100.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 21:14

Poštuje odluku kluba, ali se i nada da će se stvari promeniti tokom idućeg prelaznog roka

Vrzmali su se engleski klubovi oko stadiona Žoze Alvalade, znali da pokucaju na vrata i priupitaju za zdravlje Viktora Đekereša, ali kada bi čuli koliko sporting traži – odlazili su sa kiselim osmehom na licu. Niko nije bio spreman da aktivira otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra, posle jedne izvanredne sezone švedskog terminatora u Portugaliji.

Viktor Đekereš je u prvoj godini dao čak 43 golova za lisabonski klub, namestio je još 15 i dao ogroman doprinos u osvajanju Primeire. U istom ritmu nastavio je u novoj sezoni, već je sedam puta zatresao protivničke mreže i upisao tri asistencije, ali da mu je sve po meri u Sportingu – nije. I počeo je blago da negoduje, jer verovao je da bi već ovoga leta mogao da promeni sredinu, pšotencijalno se i vrati na Ostrvo.

Izabrane vesti

Ako neko može i hoće da istrese džak para, onda su to vlasnici engleskih timova, međutim, iako se govorkalo da bi Čelsi i Arsenal mogli da povuku potez i angažuju Viktora Đekereša tokom leta, to nisu učinili. Ni sa kim Sporting u pregovorima nije daleko odmakao. Zacepio je cenu i rasterao kupce.

Švedski terminator poštuje odluku i želju kluba da zadrži nosioce, ali se i nada da će se stvari promeniti tokom idućeg prelaznog roka.

„Želeli su da većina startera ostane, čvrsto su nas držali. Tako je ispalo... Ali, uživam u Sportingu, pa mi nije teško pao ostanak“, rekao je Viktor Đekereš za Aftonbladet.

Stava je da lisabonski klub traži previše novca za njegovu slobodu...

„Naravno da želim da igram na najvišem nivou. Mislim da je traženo mnogo novca (Sporting insistirao da se aktivira klauzula od 100.000.000 evra prim aut), da je to previše. Ipak, videćemo šta će biti tokom sledećeg prelaznog roka. Sporting veruje da vredim i to mora da se poštuje. Imao sam veoma dobru sezonu, ali do prelaska u drugi klub nije došlo“.

Kako i zašto nije došlo do velikog transfera ovoga leta, preterano ga ne zamara.

„Zavisi od mnogo stvari... Za koliko ste kupljeni, šta ljudi u kluzbu kažu. Nemam pojma kako to funkcioniše, ali oni su stavili tu cenu. Ne mogu ni na šta da se žalim. Jeste mi cilj da se oprobam u drugim ligama i igram na višem nivou, ali mi sve ovo ne stvara stres“, podvukao je Viktor Đekereš.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Sporting LisabonViktor Đekereš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara