Screen shot: Nikola Jovanović
Screen shot: Nikola Jovanović

Šabačka tvrđava previsoka za Grafičar, Mačva je novi lider drugoligaškog karavana!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 20:43

Ekipa Nemanje Glušice velikim pritiskom u završnici meča slomila otpor sastava Marka Neđića

Smena lidera u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Nakon serije od pet pobeda na startu prvenstvene trke, Grafičar je doživeo apsolutno zaslužen poraz. Od ekipe Marka Neđića u derbiju 6. kola bila je bolja šabačka Mačva, koja je na svom terenu slavila golovima Slobodana Sladojevića i Nikole Jovanovića i preuzela vođstvo drugoligaškog karavana - 2:0 (0:0).

Ekipa sa Topčidarske zvezde poklekla je pod pritiskom koji je ekipa Nemanje Glušice izvršila u poslednjih 20 minuta utakmice. Dugo je goste u životu držao Vukašin Vraneš, koji je zabeležio nekoliko dobrih intervencija, ali je onda bukvalno častio domaće u 77. minutu utakmice. Martin Novaković je poslao dubinsku loptu sa 45 metara udaljenosti, golman Grafičara je oklevao, ostao je na pola puta, a onda nije uspeo da ukroti loptu koju je Sledojević uputio glavom, iako je delovalo da je bez problema mogao da je uhvati.

Izabrane vesti

Novaković je bio asistent kod oba gola svoje ekipe, a kod drugog u drugom minutu nadoknade, odložio je loptu u prostor za Jovanovića, koji je potom topovski gađao u bliži ugao.

Mačva je dominirala tokom čitave utakmice, a posebno u drugom poluvremenu kada je sve ozbiljnije pritiskala rivala i na kraju mu slomila otpor. Glušica je ključni potez napravio u 70. minutu utakmice, kada je na teren poslao iskusnog Nenada Gavrića, koji je predstavljao ključnu prevagu na samom terenu u završnici utakcmije.Neđićev tim je uspevao da uzvrati tek na mahove. Uputio je ukupnu pet šuteva ka protivničkom golu, od čega samo dva u okvir gola.

Inđija je i drzgu pobedu u ovoj sezoni ostvarila na strani. Ovoga puta sastav Jovana Golića savladao je Slobodu u Užicu golovima Bogdana Rmuša i Sava Arambašića.


MOZZART BET PRVA LIGA - ŠESTO KOLO

Subota

Dubočica - Voždovac 0:3 (0:2)

/Milosavić 31, Kolarević 42, Belić 87/

Sloven - Zemun 1:1 (1:0)

/Vilotić 35 – Ostojić 86ag/

Trajal - Javor 1:3 (1:1)

/Đurović 31pen – Zuvić 20, Stanisavljević 77, Milošević 90pen/

Smederevo - Radnički SM 2:0 (1:0)

/Balabanović 4, Đorđević 77/

Nedelja

Radnik – Borac 1926 4:0 (3:0)

/Stojanović 5, Pavlov 15, Milić 44, Hajdarević 72/

Vršac – Mladost NS 1:1 (0:1)

/Terzić 54 – Kojanović 37/

Ponedeljak

Mačva - Grafičar 0:2 (0:0)

/Sladojević 77, Jovanović 90+2/

Sloboda - Inđija 0:2 (0:1)

/Rmuš 43, Arambašić 62/



tagovi

GrafičarMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara