Vladan Milojević (Star sport)
Vladan Milojević (Star sport)

Vladan Milojević: Čega da se plašim? Cilj nam je bio da ovakve klubove dovedemo u Beograd

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.09.24. | 13:57

„Šta će se desiti i ako izgubimo 0:6?“, pita trener Crvene zvezde

Sve što su želeli, sve što su hteli... Nije baš kao u zvaničnoj himni Crvene zvezde, ali šestomesečna težnja uprave kluba, igrača i stručnog štaba Vladana Milojevića, bile su slike današnjeg popodneva sa stadiona „Rajko Mitić“. Prijatelji kluba ispred kancelarije blagajnika čekaju VIP karte, zvanični UEFA posmatraju da li su svi detalji brendirani znakovima Lige šampiona, mnogobrojni inostrani novinari...

Slika spektakla i isčekivanja. Iako je Liga šampiona okrutno takmičenje, što smo videli po rezultatima u utorak veče, veruju u Ljutice Bogdana da će njih promašiti metak zlehude sudbine, ponekad i čiste realnosti. Da će publika imati osećaj da je prisustvovala istorijskom dan, tamo negde oko 20.30 časova kada bi trebalo da se završi meč sa Benfikom.

Izabrane vesti

Od povratka na Marakanu Vladan Milojević ima samo jedan poraz u zvaničnim mečevima, onaj u Norveškoj. Mada je i tu prepreku uspeo da prođe, ali Benfika i sve što sa sobom nosi ponos Lisabona biće nešto sasvim drugo.  Drugačiji intenzitet, drugačije personalne reference igrača, drugačija trka...

Fudbalski kraljevići na jednom mestu. Od Zvezde se očekuje da, za početak, ne bude prosjak.

„Ponosan sam na plasman u Ligu šampiona, to nam je bio cilj i to smo želeli. Uvek je teško da se iz kvalifikacija dočepate ovakvog takmičenja. Počeli smo da se navikavamo na novu ere, ponosan sam što smo učesnici novog formata Lige šampiona. Borili smo se za ovo, želeli smo da budemo sa najboljima. Čast nam je što ćemo ugostiti velike timove. Spremamo se za kao za svaku utakmicu, rekao sam igračima da bi trebalo da uživamo u ovakvim mečevima. Oni su ovo uradili, oni su doveli ove ekipe u Beograd. Mi smo mala zemlja, možemo da se ponosimo. Svi koji dođu uveriće se u lepotu našeg grada, predstavljamo zemlju sa Balkana koja će se takmičiti sa najboljima u Evropi. Uživaćemo svi, igrači sa svojim obavezama i navijači sa stadiona i pored malih ekrana“, rekao je na početku Vladan Milojević.

Uspeh je već ostvaren, ali vatra optimizma počela je da gori po crveno-belom delu Srbije, možda i zbog činjenice da Benfika ne podseća na tim iz 2022.

„Neću pričati da li smo favoriti ili nismo. To je priča za novinare i reprotere, za medije. Ko će koliko bodova da osvoji... Moramo da budemo fokusirani na ono što treniramo i radimo. Skloni smo da pričamo šta jeste, a šta nije. Od igrača tražim samopouzdanje, veruju u sebe, da smo dobar tim. Moramo da isporučimo maksimum. Ovo je Liga šampiona, igramo protiv ogromne Benfike. Trudićemo se da odradimo posao. Koliko ćemo da uspemo u tome – videćemo“.

Sada već tradicionalno, Vladan Milojević nije želeo da priča o persionalnim rešenjima. Mada je utisak da će računati na sve igrače.

„Imamo malih problema, videćemo sa kojim timom ćemo izaći. Nisu sada to veliki problemi, ali novajlije nisu odradile pripreme. Videćemo u kakvom su stanju. Ne govorim samo o prvih 11, videćemo ko je za koliko spreman. Ne bih voleo da zbog jednog meča rizikujemo povredu. Moramo da budemo mudri, savetovaću se sa mojim medicinskim osobljem“.

Zna do tančina Milojević s kim će sutra imati posla, na kojim principima funkcioniše Benfika i kakav je to tim.

„Veliki je to klub, ne bih dovoljno mogao da ga nahvalim. Ne bih se složio da je u krizi, moguće je da će neki mehanizmi poremećeni zbog povreda. Pratio sam gospodina Šmida, bivšeg trenera, još dok je bio u Leverkuzenu i Kini. Mnogo je toga napravio. Benfika je klub sa jasnim sistemom, sada su doveli trenera koji poznaje... To su velike ekipe, početak je sezone. Nisu oni u krizi, to su za njih kratke i nevidiljive situacije“.

Kolege iz Portugala su žižu bacile na činjenicu da će se susresti dva bivša šampiona Evrope, van najjačih evropskih liga.

„Tu smo gde smo kao mala zemlja... Mi smo za ove tri decenije svašta prošli. Fudbal je u međuvremenu postao ozbiljna industrija, u Engleskoj je treća privredna grana. Mi sa druge strane imamo nešto drugo. Strast, navijače, Marakana je poznata i van Evrope. Drago mi je da kao detetu kluba budem deo ovakvog spetakla. Za ovo smo se borili, ovde smo želeli da budemo“.

Malo se drznuo Vladan Milojević na pitanje o rezultatima prvog kola Lige šampiona od utorka veče, kada se jasno očitala razlika između velikih i malih.

„Dobro se sećam to ste me pitali i pred Liverpul i pred Arsenal. Kao, da li se plašim što je Liverpul pobedio Maribor 7:0. Mogao bih da vam postavim kontrapitanje  ili da kažem budžeti su nam takvi – kakvi su. Neću to da radim. Nemamo mi čega da se plašimo. Veliki smo klub. Šta će se i desiti ako izgubimo 0:6? Igramo protiv ogromnog, ogromnog kluba. Ne znam da li ljudi to shvataju. Bio sam u Al Ahliju i tamo mi je igrač bio Ljubomir Fejsa. Pokazivao mi je video koji objašnjava veličinu Benfike“, precizirao je trener Crvene zvezde.




tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampionaMozzart Bet SuperligaVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara