Da li je Rodri pokrenuo lavinu? Kunde i Orban podržavaju štrajk

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 13:42

"Telo ne može da isprati toliko utakmica"

Počela je Liga šampiona u novom formatu, najbolji evropski klubovi igraće više međusobnih utakmica od ove sezone, međutim, kvantitet ne znači uvek i kvalitet. Godinama igrači i treneri upozoravaju ljude koji rukovode fudbalom da prevelik broj utakmica utiče na zdravlje i da je u takvim situacijama teško igrati utakmice na vrhunskom nivou. Svi ih čuju, ali malo ko reaguje.

Situacija bi, međutim, mogla da se promeni posle Rodrijeve izjave u kojoj pominje štrajk fudbalera. As Mančester Sitija i španske reprezentacije uoči utakmice sa Interom rekao je da mu se čini da je generalni štrajk igrača blizu.

Izabrane vesti

"Ako se nastavi ovako, doći ćemo do trenutka u kome jednostavno nećemo više imati izbora. To je nešto što nas brine. Ovo je previše. Neko mora da se pobrine i za nas, jer mi smo ipak glavni likovi u ovom sportu, biznisu, nazovite to kako volite. Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i do kvalteta predstave" , istakao je trofejni Španac.

Mnogi su govorili i pre njega, ali se reč "štrajk" retko upotrebljavala. Moglo bi se reći i minimalno. Ipak, nakon Rodrijeve izjave brzo su se pojavile nove u istom tonu.

Barselonin Žil Kunde podseća da igrači već nekoliko godina ukazuju na ovaj problem.

"Slažem se sa Rodrijem. Svake sezone imamo sve više i više utakmica. Pričamo o tome već tri-četiri godine, ali igrače niko ne sluša. Doći će vreme kada ćemo morati da stupimo u štrajk kako bi nas oni koji odlučuju ozbiljno shvatili", rekao je Kunde za Mundo Deportivo.

Isto razmišlja i RB Lajpcigov Vili Orban.

"Rodri je u pravu, previše je utakmica. Počela je Liga šampiona, putovanje za koje se nadamo da će dugo trajati, ali i da se neće završiti loše po naše zdravlje... Ja volim fudbal, volim Ligu šampiona, volim da igram za Mađarsku pred punim stadionom u Budimpešti. Ukratko, ja volim svoj posao i uživam u privilegiji što sam svoj hobi pretvorio u posao. Ali, naš posao zahteva sve više i više fizičkog napora, a postoje prirodne granice do kojih telo može da ide. Iako moje srce želi sve više fudbala, telo ne može da se nosi sa tim. Stigli smo do tačke koja bi mogla da postane opasna po naše zdravlje. Broj utakmica koje igraju vrhunski fudbaleri je dostigao svoj limit, a sve to utiče i na mentalno zdravlje igrače. Zato moram da se složim sa Rodrijem. Previše je utakmica i mi igrači moramo da budemo veoma oprezni. Nije važno koliko miliona neko zarađuje u našem sportu, fizički i mentalni limiti su stvarni i zato zdravlje mora da bude na prvom mestu", jasan je Orban.


tagovi

RodriŽil KundeVili Orban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara